Barbora Krajčírová priznala trapas: Prihorené LINECKÉ KOLÁČIKY zachraňovala takto!
22. 12. 2024, 9:29

Sympatická moderátorka Barbora Krajčírová sa za svoje kulinárske trapasy nehanbí. Linecké koláčiky jej prihoreli, no už ich robí perfektné! Máme jej recept po babke!
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
Nemyslite si, Barbora Krajčírová sa v kuchyni vie obracať! Trapas s lineckými koláčikmi sa jej stal pred niekoľkými rokmi, keď v kuchyni len začínala. Dnes je mamou dvoch detí - Amie a Kristiánka, ktorým vyvára a vypeká rôzne dobroty. Mali sme možnosť vyskúšať jej výborné jablkové pité aj brownies s malinami. Vďačným stravníkom je samozrejme aj jej manžel Ľuboš, ktorý občas tiež niečo uvarí.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
U Barbory Krajčírovej v kuchyni.
Aj keď zo začiatku mala na telefóne mamu alebo kamarátky, veľmi rýchlo sa vareniu priučila. Možno má gény po svojej babke, o ktorej Barbora vraví, že varila ako kráľovná. "Zdedila som po nej receptár, je to môj najväčší poklad v kuchyni. Nakoľko chystáme krásnu detskú receptovú knižku s Adrianou Kneissl a Lenkou Šóošovou, recepty z babkinho receptára vyberám aj do nej, aby sme do knižky dali ozaj len tie naj," prezradila nám.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Barbora Krajčírová má krásnu kuchyňu, prepojenú s obývačkou. Rada a dobre v nej varí aj pečie.
Anketa
Patria linecké koláčiky k vášmu obľúbenému vianočnému pečivu?
- Samozrejme, pečiem ich medzi prvými!77%
- Nemusím ich veľmi.22%
Hlasovanie bolo ukončené
V babkinom receptári je aj recept na linecké koláčiky, ktoré jej síce ako neskúsenej kuchárke kedysi prihoreli, a museli si vianočné pečivo požičať od susedov, ale teraz ich pečie každý rok a sú výborné! S pečením jej pomáha aj šikovná dcérka Amia. "Okrem nich však doma pred Vianocami robíme aj medovníčky, medvedie labky a kokosové guličky. Ale najviac u nás idú jednoznačne tieto linecké :)", vraví Barbora. Recept na ne darovala aj čitateľom Dobrého jedla. Nájdete ho na ďalšej strane!
Linecké koláčiky od babky
asi 40 kusov, príprava 20 minút + chladenie, pečenie 10 minút
POTREBUJETE:
- 280 g masla
- 420 g hladkej múky
- 140 g práškového cukru
- 4 žĺtky
- ovocný na zliepanie (podľa chuti)
- zmes vanilkového a práškového cukru na posypanie
POSTUP:
- Cesto vymieste mixérom a prípadne dorobte ručne, alebo sa pustite do miesenia rovno len rukami. Maslo, múku, práškový cukor a žĺtky vypracujte na tuhšiu, plastickú nelepivú hmotu a aspoň na hodinku, dve odložte do chladničky.
- Vychladené cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na tenko a vykrajujte rôzne tvary. Polovici z nich vykrojte v strede malé otvory.
- Na plechu vystlanom papierom na pečenie pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút, kým chytia zlatistú farbu.
- Vychladené pečivo pospájajte džemom a posypte zmesou práškového a vanilkového cukru.