Reklama

Babičkina POLIEVKA zo školskej jedálne: Oprášili sme starý RECEPT, mňam!

Hustá fazuľová polievka.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pamätáte sa na ňu zo školskej jedálne? My sme na babičkinu polievku zaspomínali spolu s naším dvorným kuchárom a ten pre vás pripravil parádny recept!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete!
    Zdroj: NMH

    Podľa originálneho receptu zo školskej jedálne sa babičkina polievka zahusťuje múkou, náš dvorný kuchár Ľuboš Mego namiesto nej použil rozmixovanú fazuľu. Chutí aj vyzerá skvelo! Určite si ju doma uvarte.

    Anketa

    Chodili ste radi do školskej jedálne?

    • Áno83%
    • Nie16%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Babičkina polievka

    Zdroj: Valentína Nídelová

    Babičkina polievka zo školskej jedálne.

    4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g bielej fazule
    • 250 g farebnej fazule
    • bobkový list
    • 2 cibule
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 1 lyžica paradajkového koncentrátu
    • mletá červená paprika
    • voda alebo vývar
    • soľ, korenie
    • oIej";i:10;s:44:"čerstvá petržlenová vňať na podávanie

    POSTUP:

    1. Bielu a farebnú fazuľu nechajte osobitne cez noc vo vode a na druhý deň ich zlejte. Uvarte ich zvlášť s bobkovým listom do mäkka. Ak máte, varte fazuľu vo vývare.
    2. Na oleji opražte nadrobno nakrájané cibule, pridajte pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Chvíľu opražte, zalejte trochou vývaru alebo vody a povarte.
    3. Do cibuľového základu vlejte takmer všetku uvarenú fazuľu aj s vývarom alebo vodou (nemusíte vliať všetku tekutinu, ak chcete hustejšiu polievku).
    4. Časť uvarenej fazule spolu s tekutinou z polievky rozmixujte do hladka a zahustite tým polievku.
    5. Do polievky pred podávaním vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.