Babičkina POLIEVKA zo školskej jedálne: Oprášili sme starý RECEPT, mňam!
22. 2. 2024, 6:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Pamätáte sa na ňu zo školskej jedálne? My sme na babičkinu polievku zaspomínali spolu s naším dvorným kuchárom a ten pre vás pripravil parádny recept!
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Robo Hubač
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
69 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Super BRYNDZOVÁ POLIEVKA: Tento recept si zamilujete!Zdroj: NMH
Podľa originálneho receptu zo školskej jedálne sa babičkina polievka zahusťuje múkou, náš dvorný kuchár Ľuboš Mego namiesto nej použil rozmixovanú fazuľu. Chutí aj vyzerá skvelo! Určite si ju doma uvarte.
Anketa
Chodili ste radi do školskej jedálne?
- Áno83%
- Nie16%
Hlasovanie bolo ukončené
Babičkina polievka
Zdroj: Valentína Nídelová
Babičkina polievka zo školskej jedálne.
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g bielej fazule
- 250 g farebnej fazule
- bobkový list
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica paradajkového koncentrátu
- mletá červená paprika
- voda alebo vývar
- soľ, korenie
- oIej";i:10;s:44:"čerstvá petržlenová vňať na podávanie
POSTUP:
- Bielu a farebnú fazuľu nechajte osobitne cez noc vo vode a na druhý deň ich zlejte. Uvarte ich zvlášť s bobkovým listom do mäkka. Ak máte, varte fazuľu vo vývare.
- Na oleji opražte nadrobno nakrájané cibule, pridajte pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Chvíľu opražte, zalejte trochou vývaru alebo vody a povarte.
- Do cibuľového základu vlejte takmer všetku uvarenú fazuľu aj s vývarom alebo vodou (nemusíte vliať všetku tekutinu, ak chcete hustejšiu polievku).
- Časť uvarenej fazule spolu s tekutinou z polievky rozmixujte do hladka a zahustite tým polievku.
- Do polievky pred podávaním vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať.