Reklama

Anka Šišková nám venovala recept na skvelé MÄSOVÉ GUĽKY z jej detstva: Oblížete si prsty!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Anka Šišková nám venovala recept na skvelé MÄSOVÉ GUĽKY!
    Zdroj: NMH
    Reklama

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Obľúbená herečka a šikovná kuchárka ich milovala celé svoje detstvo. Sama si ich vedela pripraviť, už keď mala 7 rokov!

    Zdroj: Archív A.Š.

    Malá Anka ŠIšková milovala tráviť čas v kuchyni.

    "... najprv to boli klasické čevabčiči, ktoré ma naučila pani kuchárka v hoteli, ktorý prevádzkovali moji rodičia. Mala som asi 7 rokov a veľmi rada som sa piplala s mletým mäsom. Neskôr, v dospelosti som ich vylepšila na guľky.

    Mama s otcom šéfovali hotelu vo Vrátnej doline, kam prichádzali domáci turisti, ale aj tí z Česka, Maďarska či Holandska, takže mali vždy kopu práce. Detstvo som tak strávila v reštauračnej kuchyni s úžasnou pani Balátovou. Boli sme zohraná dvojka - neraz sme spolu piekli pre hostí naraz aj 200 palaciniek na 4 panviciach!" dodáva obľúbená herečka a vynikajúca kuchárka. Jej mäsové guľky si jednoducho musíte pripraviť - a ďalšie recepty na Ankine dobroty z detstva nájdete v jej knihe Nič lepšie nepoznám.

    Anketa

    Tiež varíte už od detstva?

    • Áno53%
    • Nie33%
    • Zbožňoval som pomáhať mamine v kuchyni!13%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Zdroj: Shutterstock

    Vylepšené čevabčiči Anky Šiškovej chutí fantasticky.

    Ankine mäsové guľky

    4-6 PORCIÍ PRÍPRAVA 20 MINÚT PEČENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 500 g mletého mäsa (hovädzieho + bravčového)
    • 2 rožky
    • pol až 1 šálka vody
    • 2 vajcia
    • 20 sušených marhúľ
    • 1 cibuľa
    • 3 strúčiky cesnaku
    • čerstvé bylinky (oregano, tymian, šalvia, bazalka)
    • soľ, mleté čili, rímska rasca
    • olivový olej na vymastenie plechu

    POSTUP:

    1. Najprv nakrájajte rožky a zalejte ich vodou. Keď napučia, vyžmýkajte z nich vodu a preložte do misy. Pridajte mäso, vajcia, nasekané marhule a cibuľu, prelisovaný cesnak aj nasekané bylinky.
    2. Zmes osoľte, okoreňte a rukami tvarujte guľky. Uložte ich na vymastený plech a v rúre vyhriatej na 180 C pečte 30-35 minút.
    3. Guľky podávajte so zemiakovou kašou, s opečenou bagetou alebo len tak, s dobrým letným dresingom. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.