Jednoduchý návod, aby sa vám ryža podarila sypká, rovnomerne uvarená, skrátka perfektná. Spoľahnite sa na naše tipy a vychutnajte si naozaj chutnú ryžu.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Oplachujete pred varením ryžu alebo nie? Poradia odborníci
Dôkladné umytie ryže
Pred varením dôkladne opláchnite ryžu pod tečúcou vodou. Tým odstránite nadbytočný škrob a prípadné nečistoty, čo zabezpečí lepší výsledok.
Správny pomer vody a ryže
Pre väčšinu druhov ryže platí pomer jeden diel ryže k dvom dielom vody. Avšak, presný pomer sa môže líšiť v závislosti od typu ryže. Vždy presne odmerajte množstvo, aby ste dosiahli ideálny pomer a konzistenciu.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Šéfkuchár vám prezradí tajomstvo, ako urobiť NADÝCHANÝ RYŽOVÝ NÁKYP Zdroj: Tatiana Kubicová
Varenie na nízkej teplote
Po prvotnom zovretí vody v hrnci znížte teplotu na minimum a nechajte ryžu variť pokojne a rovnomerne.
Neprerušujte varenie
Ak už raz ryžu začnete variť, neotvárajte hrniec príliš často. Každý krát, keď otvoríte pokrievku, uvoľníte paru a teplotu, čo môže spôsobiť nerovnomerné varenie.