Reklama

Adriana Kneissl Poláková vypeká aj po svadbe: Jej recept na slávne rezy ŽERBÓ je top!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Adriana Poláková krstila novú knižku: Mňam, už nám tečú slinky!
    Zdroj: NMH
    Reklama
    Katarína Brunovská

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Adriana Kneissl Poláková svojimi dobrotami rozmaznáva manžela aj hostí ich kaštieľa v Rakúsku, ktorý prerobili na penzión. Tento jej recept na rezy žerbó si zamilujete!

    Adriana Kneissl Poláková pečie fantasticky! Svojimi dobrotami rada rozmaznáva svojich blízkych a štvrtý rok už aj hostí v rozprávkovom kaštieli v rakúskom mestečku Burgau (asi dve hodiny od Bratislavy), ktorý s manželom prerobili na útulný penzión. Fotky z neho si pozrite v galérii článku...

    A my už teraz vieme, že Adrianin ľahký, no dokonale vyladený recept na slávny rakúsko-uhorský dezert si rovnako zamilujete.

    Zdroj: Katarína Brunovská

    Adrianu sme 3. októbra stretli na krste jej najnovšej knižky Naučím vás piecť. Obsahuje 49 skvelých sladkých receptov aj s fotopostupmi a je krásna. Bývalá moderátorka ju pokrstila v spoločnosti novomanžela a svojich detí.

    Rezy žerbó

    Jednoduchý, ale efektný dezert vynašiel švajčiarsky cukrár Emil Gerbaund, majiteľ vychýrenej budapeštianskej kaviarne a čokoládovne. Z jeho sladkej dielne tiež pochádzajú mačacie jazýčky, višne v čokoláde, aj prvé čokoládové dražé na svete – predchodkyne lentiliek. Adrianin recept na tieto slávne rezy nájdete na ďalšej strane...

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Adrianine božské rezy žerbó.

    Rezy žerbó

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 20 g droždia
    • 2 lyžice cukru
    • 200 ml mlieka
    • 500 g polohrubej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 250 g masla
    • 1 žĺtok

    Na plnku:

    • 200 g ríbezľového džemu
    • 300 g mletých orechov
    • 200 g práškového cukru
    • 200 ml čokoládovej polevy na poliatie

    POSTUP:

    1. Z droždia, cukru a mlieka dajte vzísť kvások. Múku s kypriacim práškom preosejte, pridajte kvások, maslo a žĺtok. Vypracujte hladké cesto a nechajte prikryté asi hodinu odpočívať.
    2. Potom cesto rozdeľte na 3 rovnaké časti. Prvú časť rozvaľkajte na veľkosť plechu a vložte ho doň, potrite džemom a posypte polovicou orechov zmiešanými s práškovým cukrom. Potom rozvaľkajte druhé cesto a postup opakujte. Navrch uložte tretí plát a popichajte vidličkou. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 30 minút.
    3. Dezert nechajte vychladnúť a nakoniec polejte čokoládovou polevou. Keď stuhne, môžete krájať rezy. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.