Adriana Kneissl Poláková vypeká aj po svadbe: Jej recept na slávne rezy ŽERBÓ je top!
5. 10. 2024, 9:11 (aktualizované: 7. 10. 2024, 9:06)

Zdroj: NMH
Adriana Kneissl Poláková svojimi dobrotami rozmaznáva manžela aj hostí ich kaštieľa v Rakúsku, ktorý prerobili na penzión. Tento jej recept na rezy žerbó si zamilujete!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C9SKvUboJFa/
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C8EHTA0ixNz/?img_index=2
Galéria k článku
Adriana Kneissl Poláková pečie fantasticky! Svojimi dobrotami rada rozmaznáva svojich blízkych a štvrtý rok už aj hostí v rozprávkovom kaštieli v rakúskom mestečku Burgau (asi dve hodiny od Bratislavy), ktorý s manželom prerobili na útulný penzión. Fotky z neho si pozrite v galérii článku...
A my už teraz vieme, že Adrianin ľahký, no dokonale vyladený recept na slávny rakúsko-uhorský dezert si rovnako zamilujete.
Zdroj: Katarína Brunovská
Adrianu sme 3. októbra stretli na krste jej najnovšej knižky Naučím vás piecť. Obsahuje 49 skvelých sladkých receptov aj s fotopostupmi a je krásna. Bývalá moderátorka ju pokrstila v spoločnosti novomanžela a svojich detí.
Rezy žerbó
Jednoduchý, ale efektný dezert vynašiel švajčiarsky cukrár Emil Gerbaund, majiteľ vychýrenej budapeštianskej kaviarne a čokoládovne. Z jeho sladkej dielne tiež pochádzajú mačacie jazýčky, višne v čokoláde, aj prvé čokoládové dražé na svete – predchodkyne lentiliek. Adrianin recept na tieto slávne rezy nájdete na ďalšej strane...
Zdroj: MATEJ KALINA
Adrianine božské rezy žerbó.
Rezy žerbó
ZA PLECH, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 20 g droždia
- 2 lyžice cukru
- 200 ml mlieka
- 500 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 250 g masla
- 1 žĺtok
Na plnku:
- 200 g ríbezľového džemu
- 300 g mletých orechov
- 200 g práškového cukru
- 200 ml čokoládovej polevy na poliatie
POSTUP:
- Z droždia, cukru a mlieka dajte vzísť kvások. Múku s kypriacim práškom preosejte, pridajte kvások, maslo a žĺtok. Vypracujte hladké cesto a nechajte prikryté asi hodinu odpočívať.
- Potom cesto rozdeľte na 3 rovnaké časti. Prvú časť rozvaľkajte na veľkosť plechu a vložte ho doň, potrite džemom a posypte polovicou orechov zmiešanými s práškovým cukrom. Potom rozvaľkajte druhé cesto a postup opakujte. Navrch uložte tretí plát a popichajte vidličkou. Dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 30 minút.
- Dezert nechajte vychladnúť a nakoniec polejte čokoládovou polevou. Keď stuhne, môžete krájať rezy. Dobrú chuť!