3x jarné nátierky, jedna lepšia ako druhá: Hrášková, vajíčková alebo špargľová?
26. 3. 2025, 12:01

Video Player is loading.
FANTASTICKÉ NÁTIERKY: Šéfkuchári a blogeri nám dali svoje NAJ RECEPTYZdroj: NMH
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Špargľová nátierka.
Špargľová nátierka
4 porcie, príprava 15 minút
POTREBUJETE:
- 200 g zelenej špargle
- 100 g fety
- 50 g zmäknutého masla
- 2 vajcia natvrdo
- štava z citróna
- trocha čerstvého nasekného kôpru (nemusí byť)
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- Očistenú špargľu povarte 3- 4 minúty v mierne osolenej vode. Potom ju sceďte a opláchnite v studenej vode.
- Nakrájajte na kúsky a spolu s fetou, maslom a vajíčkami rozmixujte. Ochuťte pár kvapkami citrónovej štavy, ak chcete aj kôprom, osoľte a okoreňte.
Náš tip: Ak si na nátierke chcete pochutiť doma, môžete do nej pridať strúčik pretlačeného cesnaku. A kto má rád pikantné, nasekajte do nej čili papričku.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama