Reklama

Naučte sa domáce lístkové cesto: S fotopostupom vychýrenej cukrárky to bude hračka! (FOTO)

Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Naučte sa domáce lístkové cesto: S fotopostupom vychýrenej cukrárky to bude hračka! (FOTO)

Fotopostup s vychýrenou cukrárkou, pani Evou Paulovičovou, nájdete v našej galérii. Keď bude cesto hotové, upečte tieto šťavnaté jablkové koláčiky. Dobrú chuť!

DOMÁCE LÍSTKOVÉ CESTO

PRÍPRAVA 40 MINÚT, CHLADENIE 2 HODINY

Potrebujete:

Na tukové cesto

  • 250 g rastlinného tuku alebo masla
  • 75 g hladkej múky

Na vodové cesto

  • 275 g hladkej múky
  • 1 žĺtok
  • pol lyžičky soli
  • 1 lyžica octu (8 %)
  • 100 – 125 ml vlažnej vody

Fotopostup je v našej galérii.

OBRÁTENÉ JABLKOVÉ KOLÁČIKY S JAVOROVÝM SIRUPOM

4 OKRÚHLE ZAPEKACIE FORMIČKY, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 200 g chladeného lístkového cesta (podľa nášho fotopostupu v galérii)
  • 4 pevné jablká
  • 110 g masla
  • 16 lyžičiek javorového sirupu
  • citrónová šťava

Postup:

  1. Rúru vyhrejte na 180 °C. Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na 4 okrúhle pláty veľkosti zapekacích formičiek.
  2. Jablká olúpte a zbavte jadrovníkov. Pokrájajte na hrubšie kolieska. Na dno každej zapekacej misky dajte 4 plátky masla a 4 lyžičky javorového sirupu. Na to poukladajte kolieska jabĺk a pokvapkajte trochou citrónovej šťavy.
  3. Na každú formičku položte ako „pokrievku“ plát cesta. Úhľadne ho pritlačte k okrajom a povrch párkrát prepichnite vidličkou. Vo vyhriatej rúre pečte asi 40 minút do zlatista.
  4. Po upečení nechajte koláčiky 10 minút chladnúť, potom každý prekryte tanierikom, opatrne preklopte a odoberte formičku a podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s lyžičkou hustej kyslej smotany.

VIDEO: Trúfnite si aj na túto pravú ťahanú štrúdľu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pravá ťahaná maková štrúdľa