Naučte sa domáce lístkové cesto: S fotopostupom vychýrenej cukrárky to bude hračka! (FOTO)
29. 11. 2019, 18:00 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:36)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Naučte sa domáce lístkové cesto: S fotopostupom vychýrenej cukrárky to bude hračka! (FOTO)
Zdroj: Stockfood
Zdroj: Laura Wiiteková
Zdroj: Laura Wiiteková
Galéria k článku
10 fotografiíPrejsť do galérie
Fotopostup s vychýrenou cukrárkou, pani Evou Paulovičovou, nájdete v našej galérii. Keď bude cesto hotové, upečte tieto šťavnaté jablkové koláčiky. Dobrú chuť!
DOMÁCE LÍSTKOVÉ CESTO
PRÍPRAVA 40 MINÚT, CHLADENIE 2 HODINY
Potrebujete:
Na tukové cesto
- 250 g rastlinného tuku alebo masla
- 75 g hladkej múky
Na vodové cesto
- 275 g hladkej múky
- 1 žĺtok
- pol lyžičky soli
- 1 lyžica octu (8 %)
- 100 – 125 ml vlažnej vody
Fotopostup je v našej galérii.
OBRÁTENÉ JABLKOVÉ KOLÁČIKY S JAVOROVÝM SIRUPOM
4 OKRÚHLE ZAPEKACIE FORMIČKY, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g chladeného lístkového cesta (podľa nášho fotopostupu v galérii)
- 4 pevné jablká
- 110 g masla
- 16 lyžičiek javorového sirupu
- citrónová šťava
Postup:
- Rúru vyhrejte na 180 °C. Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na 4 okrúhle pláty veľkosti zapekacích formičiek.
- Jablká olúpte a zbavte jadrovníkov. Pokrájajte na hrubšie kolieska. Na dno každej zapekacej misky dajte 4 plátky masla a 4 lyžičky javorového sirupu. Na to poukladajte kolieska jabĺk a pokvapkajte trochou citrónovej šťavy.
- Na každú formičku položte ako „pokrievku“ plát cesta. Úhľadne ho pritlačte k okrajom a povrch párkrát prepichnite vidličkou. Vo vyhriatej rúre pečte asi 40 minút do zlatista.
- Po upečení nechajte koláčiky 10 minút chladnúť, potom každý prekryte tanierikom, opatrne preklopte a odoberte formičku a podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo s lyžičkou hustej kyslej smotany.
VIDEO: Trúfnite si aj na túto pravú ťahanú štrúdľu!

Video Player is loading.
Pravá ťahaná maková štrúdľa