Naša obľúbená mladá cibuľka: Nahradíte ňou aj používanú pažítku
20. 4. 2020, 11:45 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:31)

Zdroj: Shutterstock
Naša obľúbená
Mladá cibuľka skvele chutí na chlebe s maslom alebo masťou a stačí už len soľ. Kuchárky ju využívajú aj na finálne dekorovanie polievok, omáčok či varených zemiakov. Používa sa takisto do šalátov, výborne chutí v rizote či omelete. Nahradíte ňou pažítku.
Zelená po celý rok
Hoci je mladá cibuľka v obchodoch takmer stále, zelenú vňatku môžete pestovať nepretržite. Celkom jednoducho a bez záhradky. Na pestovanie potrebujete plastový obal z vajíčok. Jeho vrchná časť bude miska, do časti, kde boli uložené vajíčka, „zasaďte“ cibuľky, len odkrojte spodok, aby mohli z misky naberať vodu. Cibule začnú klíčiť a do šalátu či na chlieb krájate zelenú vňatku už po 14 dňoch. Nezabudnite pravidelne polievať.
Cibuľka v kuchyni
- zelenou vňatkou ozdobíte uvarené polievky, omáčky či zemiaky
- vyníma sa v omeletách, rizotách alebo na maslovom chlebíku
- šalátom pridá jemnú štipľavú chuť
- je základom do polievky či omáčky, keď sa vám nechce šúpať cibuľu
VIDEO: Spoznajte celé spektrum cibúľ