Najlepší hrnčekový koláč na Slovensku: Je taký šťavnatý, že nebudete chápať! (RECEPT)
19. 2. 2020, 12:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:22)

Zdroj: Laura Witteková
Najlepší hrnčekový koláč na Slovensku: Je taký šťavnatý, že nebudete chápať! (RECEPT)
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Laura Witteková
Galéria k článku
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 5 ks vajec
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 hrnček granka
- 1 hrnček oleja
- 1 ks Na polevu:
- pol cup kávy (uvarenej, osladenej)
- 1 ks ríbezľový džem
- 1 ks a pol téglika šľahačkovej smotany";i:10;s:27:"150 g čokolády na varenie
Postup
Krok 1
Z bielkov vyšľahajte sneh. V druhej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou, práškom do pečiva, grankom a olejom. Nakoniec do hmoty jemne vmiešajte sneh. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 35-45 minút.
Krok 2
Upečený, ešte teplý koláč polejte studenou kávou a nechajte ju dobre vsiaknuť. Potom koláč potrite džemom.
Krok 3
V hrnci zohrejte smotanu a rozpustite v nej čokoládu. Chvíľu ju povarte a nechajte trochu vychladnúť. Ešte tekutú polevu natrite na koláč. Najlepšie chutí odležaný – 8 až 10 hodín.