Reklama

Najlepší hrnčekový koláč na Slovensku: Je taký šťavnatý, že nebudete chápať! (RECEPT)

Laura Witteková

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Najlepší hrnčekový koláč na Slovensku: Je taký šťavnatý, že nebudete chápať! (RECEPT)

  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 5 ks vajec
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 hrnček granka
  • 1 hrnček oleja
  • 1 ks Na polevu:
  • pol cup kávy (uvarenej, osladenej)
  • 1 ks ríbezľový džem
  • 1 ks a pol téglika šľahačkovej smotany";i:10;s:27:"150 g čokolády na varenie

Postup

Krok 1

Z bielkov vyšľahajte sneh. V druhej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, múkou, práškom do pečiva, grankom a olejom. Nakoniec do hmoty jemne vmiešajte sneh. Cesto vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C 35-45 minút.

Krok 2

Upečený, ešte teplý koláč polejte studenou kávou a nechajte ju dobre vsiaknuť. Potom koláč potrite džemom.

Krok 3

V hrnci zohrejte smotanu a rozpustite v nej čokoládu. Chvíľu ju povarte a nechajte trochu vychladnúť. Ešte tekutú polevu natrite na koláč. Najlepšie chutí odležaný – 8 až 10 hodín.