Maliny dodajú bábovke tú správnu šťavnatosť a arómu.

BÁBOVKA S MALINAMI

Maliny dodajú bábovke tú správnu šťavnatosť a arómu.
Zdroj: profimedia

POTREBUJEME:

  • 250 g malín
  • 350 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 5 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • 160 g masla
  • 150 ml smotany na varenie
  • 150 g pomletých mandlí
5 vajec do bábovky by malo mať izbovú teplotu.
5 vajec do bábovky by malo mať izbovú teplotu.
Zdroj: profimedia

POSTUP:

  • Žĺtky vymiešame s maslom a s práškovým cukrom. Prilejeme smotanu na varenie, múku preosiatu s kypriacim práškom a pomleté mandle.
Žĺtky vymiešame s maslom a s práškovým cukrom
Žĺtky vymiešame s maslom a s práškovým cukrom
Zdroj: profimedia
  • Vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a potom maliny.
Do cesta vmiešajte 250 g malín.
Do cesta vmiešajte 250 g malín.
Zdroj: profimedia
  • Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre upečieme.
Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre upečieme.
Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy a vo vyhriatej rúre upečieme.
Zdroj: profimedia

Kategórie