Tvarohovo-orechová BÁBOVKA: So slnkom za oknom sa pečie jedna radosť
10. 11. 2021, 15:46 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Mäkučný dezert na večerné mlsanie.
- Dĺžka prípravy (min): 70
- Počet porcií: 7
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g mäkkého tvarohu
- 180 g agávového sirupu
- 5 ks vajec
- 150 ml oleja
- 100 ml Amaretta
- 150 g polohrubej múky
- 50 g celozrnnej hladkej múky
- 100 g pomletých vlašských orechov
- 1 ks prášok do pečiva
- 1 ks kôra z 1 citróna";i:10;s:24:"1 ks čl mletej škorice";i:11;s:14:"1 štipka soli
Postup
Krok 1
Tvaroh, štipku soli, sirup a žĺtka spolu vymiešame. Prilejeme olej, Amaretto, pridáme mletú škoricu , prisypeme preosiatu polohrubú múku s kypriacim práškom, pomleté orechy a celozrnnú múku.
Krok 2
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta s nastrúhanou citrónovou kôrou a spolu premiešame. Do vymastenej, vysypanej formy dáme cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170°C upečieme.