Reklama

Tvarohovo-orechová BÁBOVKA: So slnkom za oknom sa pečie jedna radosť

babovka

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Mäkučný dezert na večerné mlsanie.

  • Dĺžka prípravy (min): 70
  • Počet porcií: 7
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 180 g agávového sirupu
  • 5 ks vajec
  • 150 ml oleja
  • 100 ml Amaretta
  • 150 g polohrubej múky
  • 50 g celozrnnej hladkej múky
  • 100 g pomletých vlašských orechov
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1 ks kôra z 1 citróna";i:10;s:24:"1 ks čl mletej škorice";i:11;s:14:"1 štipka soli

Postup

Krok 1

Tvaroh, štipku soli, sirup a žĺtka spolu vymiešame. Prilejeme olej, Amaretto, pridáme mletú škoricu , prisypeme preosiatu polohrubú múku s kypriacim práškom, pomleté orechy a celozrnnú múku.

Krok 2

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, vmiešame do cesta s nastrúhanou citrónovou kôrou a spolu premiešame. Do vymastenej, vysypanej formy dáme cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170°C upečieme. 

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!