Reklama

Zmes mäsa a čerstvých byliniek: Famózne pečené karbonátky

Reklama

Zmes mäsa a čerstvých byliniek: Famózne pečené karbonátky

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g mletého bravčového (hovädzieho) mäsa
  • 200 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 ks biela cibuľa
  • 150 g červenej papriky
  • 150 g póru
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie na mleté mäso
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 lyžica strúhanky";i:10;s:9:"1 ks olej";i:11;s:52:"2 lyžice miešaných nasekaných čerstvých bylín

Postup

Krok 1

Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú na kocky s plátkami cesnaku a s kolieskami póru. Mleté mäsá dáme do misy, pridáme strúhanku, nasekané bylinky a orestovanú zmes. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme korením na mleté mäso a dobre premiešame.

Krok 2

Z masy tvarujeme okrúhle karbonátky a napichujeme ich na drevené špajdle, ktoré sme predtým namočili na 15 minút do vody. Karbonátky uložíme na plech potretý olejom, na povrchu ich potrieme olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre.