Zmes mäsa a čerstvých byliniek: Famózne pečené karbonátky
17. 3. 2016, 7:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:11)

Reklama
Zmes mäsa a čerstvých byliniek: Famózne pečené karbonátky
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g mletého bravčového (hovädzieho) mäsa
- 200 g mletého kuracieho mäsa
- 1 ks biela cibuľa
- 150 g červenej papriky
- 150 g póru
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie na mleté mäso
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 lyžica strúhanky";i:10;s:9:"1 ks olej";i:11;s:52:"2 lyžice miešaných nasekaných čerstvých bylín
Postup
Krok 1
Na oleji orestujeme cibuľu pokrájanú na kocky s plátkami cesnaku a s kolieskami póru. Mleté mäsá dáme do misy, pridáme strúhanku, nasekané bylinky a orestovanú zmes. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme korením na mleté mäso a dobre premiešame.
Krok 2
Z masy tvarujeme okrúhle karbonátky a napichujeme ich na drevené špajdle, ktoré sme predtým namočili na 15 minút do vody. Karbonátky uložíme na plech potretý olejom, na povrchu ich potrieme olejom a zapečieme vo vyhriatej rúre.