Zdravá jarná polievočka: Uvarte si s nami KARFIOLOVÝ KRÉM S BRYNDZOU
3. 5. 2024, 6:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:34)

Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo
Májová bryndza si náramne rozumie s karfiolom. Že by ste to nepovedali? Tak vyskúšajte náš jednoduchý recept na jarnú polievku a presvedčíte sa na vlastné ústa!
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: www.zosrdcadohrnca.sk/ Ela Krídlová
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

KARFIOLOVÝ KRÉM S BRYNDZOU A BYLINKOVÝMI KRUTÓNMI
Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo
Karfiolový krém s bryndzou a bylinkovými krutónmi.
5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
• 2 cibule (alebo biela časť z póru, nahrubo nakrájané)
• pol lyžičky mletej rasce
• 1 bobkový list
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 karfiol
• 1 stredne veľký zemiak nakrájanýna malé kúsky
• vývar (voda)
• strúhanka
• čerstvé bylinky
• hladká múka
• 1-2 vajcia
• 250 g bryndze
• soľ, mleté čierne korenie
• olej, maslo
POSTUP:
- Nakrájanú cibuľu (pór) opečte na masle alebo oleji, pridajte mletú rascu, bobkový list, prelisovaný cesnak, kúsky karfiolu (časť odložte na vysmážanie), nakrájaný zemiak, soľ a mleté korenie. Chvíľu všetko osmažte a zalejte vývarom alebo vodou. Uvarte domäkka.
- Zatiaľ krátko predvarte odložené drobné kúsky karfiolu v osolenej vriacej vode. Strúhanku premiešajte s čerstvými bylinkami v kuchynskom robote s nožmi. Karfiol sceďte, osušte a obaľte v osolenej múke, rozmiešaných vajciach a bylinkovej strúhanke.
- Uvarenú polievku dokrémova pomixujte. Pred podávaním do nej vmiešajte bryndzu (alebo nechajte hostí, nech si polievku dochutia bryndzou až v tanieri). Obalený karfiol vysmažte v horúcom oleji a prebytočný olej odsajte papierovým obrúskom.
- Krém podávajte s bryndzou, vysmážaným karfiolom a čerstvými bylinkami.