Reklama

Zdravá jarná polievočka: Uvarte si s nami KARFIOLOVÝ KRÉM S BRYNDZOU

Karfiolový krém s bryndzou a bylinkovými krutónmi.

Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo

Reklama

Májová bryndza si náramne rozumie s karfiolom. Že by ste to nepovedali? Tak vyskúšajte náš jednoduchý recept na jarnú polievku a presvedčíte sa na vlastné ústa!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recepty zo SLANINKY: Nápady na pochúťky pre labužníkov

    KARFIOLOVÝ KRÉM S BRYNDZOU A BYLINKOVÝMI KRUTÓNMI

    Zdroj: Natália Jablonková/Dobré jedlo

    Karfiolový krém s bryndzou a bylinkovými krutónmi.

    5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
    Potrebujete:
    • 2 cibule (alebo biela časť z póru, nahrubo nakrájané)
    • pol lyžičky mletej rasce
    • 1 bobkový list
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 karfiol
    • 1 stredne veľký zemiak nakrájanýna malé kúsky
    • vývar (voda)
    • strúhanka
    • čerstvé bylinky
    • hladká múka
    • 1-2 vajcia
    • 250 g bryndze
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej, maslo

    POSTUP:

    1. Nakrájanú cibuľu (pór) opečte na masle alebo oleji, pridajte mletú rascu, bobkový list, prelisovaný cesnak, kúsky karfiolu (časť odložte na vysmážanie), nakrájaný zemiak, soľ a mleté korenie. Chvíľu všetko osmažte a zalejte vývarom alebo vodou. Uvarte domäkka.
    2. Zatiaľ krátko predvarte odložené drobné kúsky karfiolu v osolenej vriacej vode. Strúhanku premiešajte s čerstvými bylinkami v kuchynskom robote s nožmi. Karfiol sceďte, osušte a obaľte v osolenej múke, rozmiešaných vajciach a bylinkovej strúhanke.
    3. Uvarenú polievku dokrémova pomixujte. Pred podávaním do nej vmiešajte bryndzu (alebo nechajte hostí, nech si polievku dochutia bryndzou až v tanieri). Obalený karfiol vysmažte v horúcom oleji a prebytočný olej odsajte papierovým obrúskom.
    4. Krém podávajte s bryndzou, vysmážaným karfiolom a čerstvými bylinkami.