ŠAFRANOVÉ rizoto s pečeným mäsom: S výraznou chuťou
14. 7. 2021, 14:50 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Úžasne výrazná chuť, vyskúšajte!
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 150 g ryže na rizoto
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 ks šafran
- 1 ks biela cibuľa
- 1 lyžica masla
- 1 ks olej
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 400 g bravčového mäsa
- 1 ks žerucha";i:10;s:45:"2 lyžice čerstvých šalátových výhonkov";i:11;s:20:"1 ks mäsový vývar
Postup
Krok 1
Bravčové mäso rozkrájame na kúsky, osolíme a opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, mäsovým vývarom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Video Player is loading.
Urobte si rizoto ako od Taliana: Takto sa varí pravé hubovéKrok 2
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v širšom hrnci na dvoch lyžiciach oleja. Prisypeme premytú ryžu, osolíme a opražíme. Zalejeme 250 ml teplého zeleninového vývaru a dusíme pod pokrievkou.
Krok 3
Šafran rozpustíme vo zvyšnom zeleninovom vývare, pridáme do ryže, zľahka zamiešame a dodusíme. Zjemníme maslom, osolíme a okoreníme. Udusené rizoto podávame so zapečeným mäsom. Ozdobíme žeruchou a posypeme výhonkami.