Reklama

ŠAFRANOVÉ rizoto s pečeným mäsom: S výraznou chuťou

rizoto

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Úžasne výrazná chuť, vyskúšajte!

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 150 g ryže na rizoto
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 ks šafran
  • 1 ks biela cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 1 ks olej
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 400 g bravčového mäsa
  • 1 ks žerucha";i:10;s:45:"2 lyžice čerstvých šalátových výhonkov";i:11;s:20:"1 ks mäsový vývar

Postup

Krok 1

Bravčové mäso rozkrájame na kúsky, osolíme a opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, mäsovým vývarom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Urobte si rizoto ako od Taliana: Takto sa varí pravé hubové

    Krok 2

    Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v širšom hrnci na dvoch lyžiciach oleja. Prisypeme premytú ryžu, osolíme a opražíme. Zalejeme 250 ml teplého zeleninového vývaru a dusíme pod pokrievkou.

    Krok 3

    Šafran rozpustíme vo zvyšnom zeleninovom vývare, pridáme do ryže, zľahka zamiešame a dodusíme. Zjemníme maslom, osolíme a okoreníme. Udusené rizoto podávame so zapečeným mäsom. Ozdobíme žeruchou a posypeme výhonkami.