S výraznou chuťou: ŠAFRANOVÉ rizoto s pečeným mäsom
Úžasne výrazná chuť, vyskúšajte!
- 50 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 150 gryže na rizoto
- 400 mlzeleninového vývaru
- 1 ksšafran
- 1 ksbiela cibuľa
- 1 lyžicamasla
- 1 ksolej
- 1 kssoľ
- 1 ksmleté čierne korenie
- 400 gbravčového mäsa
- 1 ksžerucha
- 2 lyžicečerstvých šalátových výhonkov
- 1 ksmäsový vývar
Postup
krok
Bravčové mäso rozkrájame na kúsky, osolíme a opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, mäsovým vývarom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
krok
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v širšom hrnci na dvoch lyžiciach oleja. Prisypeme premytú ryžu, osolíme a opražíme. Zalejeme 250 ml teplého zeleninového vývaru a dusíme pod pokrievkou.
krok
Šafran rozpustíme vo zvyšnom zeleninovom vývare, pridáme do ryže, zľahka zamiešame a dodusíme. Zjemníme maslom, osolíme a okoreníme. Udusené rizoto podávame so zapečeným mäsom. Ozdobíme žeruchou a posypeme výhonkami.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Medvedí cesnak v polievke: Áno alebo nie?

ZEMIAKOVÉ ŠÚĽANCE: Dáte si radšej s makom alebo s opečenou strúhankou?
