Voňavé JARNÉ PEČENIE: Svieža MRKVOVÁ ROLÁDA s lahodným krémom bude vaša obľúbená!
14. 3. 2024, 12:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Zmiešajte ju s mandľami, muškátovým orieškom, so škoricou a s vanilkou v tejto neodolateľnej roláde. Dezertom zo sladučkej mrkvy potešíte šibačov aj svoj rozmaznaný jazýček.
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
25 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Nezabudnuteľné VEĽKONOČNÉ RETRO ZÁKUSKY: Tieto piekla mama každý rok!MRKVOVÁ ROLÁDA SO ŠKORICOVÝM KRÉMOM
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 13-15 MINÚT
Zdroj: Laura Witteková
Mrkvová roláda so škoricovým krémom.
Potrebujete:
Na roládu:
- 40 g ryžovej múky
- 40 g kukuričnej múky
- 40 g mandľovej múky
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- pol lyžičky mletého zázvoru
- štipka soli
- pol lyžičky muškátového orieška
- štipka mletých klinčekov
- 3 vajcia";i:10;s:24:"100 g trstinového cukru";i:11;s:31:"2 lyžice slnečnicového oleja";i:12;s:28:"pol lyžičky mletej vanilky";i:13;s:36:"2 šálky najemno nastrúhanej mrkvy
Na škoricový krém:
- 225 g cream cheese
- 90 g masla
- 3 lyžice práškového cukru
- štipka mletej vanilky
- pol lyžičky mletej škorice

Video Player is loading.
Lahodné koláče bez vajec? Tieto RECEPTY sa bez nich zaobídu!POSTUP:
- Do jednej misy vsypte a premiešajte všetky suché suroviny na roládu: múky, kypriaci prášok, zázvor, soľ, muškátový oriešok a klinčeky.
- V druhej mise vyšľahajte vajcia s cukrom na svetlú penu, pridajte olej, vanilku, nastrúhanú mrkvu a premiešajte. Potom prisypte múkovú zmes a dobre zapracujte.
- Plech vyložte papierom na pečenie a vylejte naň pripravené cesto. Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 13-15 minút. Po upečení nechajte 5 minút vychladnúť, potom korpus prikryte čistým papierom na pečenie a pomocou druhého plechu ho preklopte. Prilepený papier, na ktorom sa roláda piekla, opatrne odstráňte a korpus pomocou čistého papiera zrolujte a prikryte utierkou. Nechajte takto do úplného vychladnutia.
- Do misy dajte všetky suroviny na škoricový krém a vyšľahajte na pevné špičky. Vychladnutý korpus rozviňte, potrite škoricovým krémom a znovu zrolujte. Dajte do chladničky aspoň na hodinku zachladiť. Roládu vyberte z chladničky, posypte práškovým cukrom, nakrájajte a môžete podávať!