Reklama

Voňavé JARNÉ PEČENIE: Svieža MRKVOVÁ ROLÁDA s lahodným krémom bude vaša obľúbená!

Mrkvová roláda so škoricovým krémom.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Zmiešajte ju s mandľami, muškátovým orieškom, so škoricou a s vanilkou v tejto neodolateľnej roláde. Dezertom zo sladučkej mrkvy potešíte šibačov aj svoj rozmaznaný jazýček.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nezabudnuteľné VEĽKONOČNÉ RETRO ZÁKUSKY: Tieto piekla mama každý rok!

    MRKVOVÁ ROLÁDA SO ŠKORICOVÝM KRÉMOM

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 13-15 MINÚT

    Zdroj: Laura Witteková

    Mrkvová roláda so škoricovým krémom.

    Potrebujete:

    Na roládu:

    • 40 g ryžovej múky
    • 40 g kukuričnej múky
    • 40 g mandľovej múky
    • 2 lyžice kukuričného škrobu
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • pol lyžičky mletého zázvoru
    • štipka soli
    • pol lyžičky muškátového orieška
    • štipka mletých klinčekov
    • 3 vajcia";i:10;s:24:"100 g trstinového cukru";i:11;s:31:"2 lyžice slnečnicového oleja";i:12;s:28:"pol lyžičky mletej vanilky";i:13;s:36:"2 šálky najemno nastrúhanej mrkvy

    Na škoricový krém:

    • 225 g cream cheese
    • 90 g masla
    • 3 lyžice práškového cukru
    • štipka mletej vanilky
    • pol lyžičky mletej škorice
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Lahodné koláče bez vajec? Tieto RECEPTY sa bez nich zaobídu!

      POSTUP:

      1. Do jednej misy vsypte a premiešajte všetky suché suroviny na roládu: múky, kypriaci prášok, zázvor, soľ, muškátový oriešok a klinčeky.
      2. V druhej mise vyšľahajte vajcia s cukrom na svetlú penu, pridajte olej, vanilku, nastrúhanú mrkvu a premiešajte. Potom prisypte múkovú zmes a dobre zapracujte.
      3. Plech vyložte papierom na pečenie a vylejte naň pripravené cesto. Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte 13-15 minút. Po upečení nechajte 5 minút vychladnúť, potom korpus prikryte čistým papierom na pečenie a pomocou druhého plechu ho preklopte. Prilepený papier, na ktorom sa roláda piekla, opatrne odstráňte a korpus pomocou čistého papiera zrolujte a prikryte utierkou. Nechajte takto do úplného vychladnutia.
      4. Do misy dajte všetky suroviny na škoricový krém a vyšľahajte na pevné špičky. Vychladnutý korpus rozviňte, potrite škoricovým krémom a znovu zrolujte. Dajte do chladničky aspoň na hodinku zachladiť. Roládu vyberte z chladničky, posypte práškovým cukrom, nakrájajte a môžete podávať!

      Upečte s nami aj tieto chutné dezerty:

      Autori článku

      Tatiana Kubicová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.