Reklama

Víkendové RAŇAJKY: Domáce VAFLE potešia každého! Ľahký RECEPT zvládnu aj deti

Vafle s jogurtom a čučoriedkami

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Dobré ráno! S domácimi vafľami, ktoré rozvoňajú celý dom, sa deň začne naozaj krásne. Jednoduchý recept vám pomôžu pripraviť aj deti, tak ako našej kolegyni Veronike. Keď sa zapoja do varenia, budú im chutiť ešte viac.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    ŽEMLIČKY ako obláčik! Sú z tvarohu a úplne bez múky! TEASER

    Vafle s jogurtom a čučoriedkami

    8-10 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 275 g hladkej múky
    • štipku soli
    • 20 g kypriaceho prášku
    • 2 vajcia
    • 30 g kryštálového cukru
    • 80 g roztopeného masla
    • 350 ml mlieka
    • olej na potieranie vafľovača
    • hustý jogurt a čučoriedky na podávanie

    POSTUP

    1. Do misy preosejte múku, pridajte soľ, kypriaci prášok a premiešajte.

    2. V druhej mise vyšľahajte žĺtky s cukrom na svetlú penu. Pridajte zmes múky, vychladnuté roztopené maslo a mlieko. Dobre premiešajte.

    3. Bielky vyšľahajte na pevný sneh a jemne zapracujte do hmoty. Cesto nechajte 5-10 minút odpočívať.

    Zdroj: Laura Witteková

    Radosť na tanieri

    4. Vafľovač dobre zohrejte a povrch jemne potrite olejom. Lyžicou nalejte cesto, trošku rozotrite a vaflovač zavrite. Pečte 5-7 minút podľa veľkosti vaflí.

    Zdroj: Laura Witteková

    Vafle s jogurtom a čučoriedkami

    5. Na vafle dajte kôpku jogurtu a zavárané alebo čerstvé čučoriedky.

    Vyskúšajte ďalšie recepty z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.