Keď sa papilota urobí správne - balíček sa v rúre nafúkne a papier zhnedne - získate jedlo s množstvom vôní, intenzívnou chuťou a elegantným výsledkom.
ZÁZVOROVO - POMARANČOVÝ LOSOS V PAPILOTE
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
3 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 3 porcie lososa
- kôru z polovice pomaranča v bio kvalite alebo 1 lyžička sušenej pomarančovej kôry
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžicu pomarančovej šťavy
- 2 lyžičky ryžového octu
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 1 lyžičku medu
- pol malej čínskej kapusty
- 1 malú červenú papriku
- 50 g sójových klíčkov z konzervy
- 3 - 4 jarné cibuľky
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Rúru vyhrejte na 220 °C. Pomarančovú kôru nastrúhajte a v malej miske ju zmiešajte s očisteným a najemno nastrúhaným zázvorom, sójovou omáčkou, pomarančovou šťavou, ryžovým octom, sezamovým olejom a medom.
- Pripravte si tri papiere na pečenie s rozmermi 60 x 40. Návod, ako papier skladať nájdete nižšie. Z papiera vystrihnite tvar srdca - to budú balíčky pre každú porciu lososa.
- Na každý kus papiera uložte na jednu polovicu na rezančeky nakrájanú čínsku kapustu, na prúžky nakrájanú červenú papriku zbavenú semienok, na šikmo nakrájané jarné cibuľky a sójové klíčky. Polejte lyžicou pomarančovo-zázvorovej marinády. Na vrch položze porciu lososa. Osoľte a okoreňte mletým čiernym korením a tiež prelejte lyžicou marinády.
- Okraje balíčkov dobre uzavrite a balíčky opatrne uložte do vyhriatej rúry na rošt, príp. do plechu na pečenie. Pečte 8 až 10 minút. Balíčky preneste na tanier, každý opatrne otvorte a podávajte.
Pozrite si postup, ako poskladať balíček na papilotu >>>