objednať časopis
všetky kategórie

Varenie, či presnejšie dusenie v papilote nevyžaduje žiadne špeciálne vybavenie. Na zabalenie malých porcií jedla postačí pergamenový papier.

Keď sa papilota urobí správne - balíček sa v rúre nafúkne a papier zhnedne -  získate jedlo s množstvom vôní, intenzívnou chuťou a elegantným výsledkom.

ZÁZVOROVO - POMARANČOVÝ LOSOS V PAPILOTE

Zázvorovo - pomarančový losos.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

3 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 3 porcie lososa
  • kôru z polovice pomaranča v bio kvalite alebo 1 lyžička sušenej pomarančovej kôry
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžicu pomarančovej šťavy
  • 2 lyžičky ryžového octu
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 1 lyžičku medu
  • pol malej čínskej kapusty
  • 1 malú červenú papriku
  • 50 g sójových klíčkov z konzervy
  • 3 - 4 jarné cibuľky
  • soľ, mleté čierne korenie
Čítajte viac
Jesenná večera Z JEDNÉHO HRNCA: Hríbový eintopf je jednoduchý a tak dobrý!

POSTUP

  1. Rúru vyhrejte na 220 °C. Pomarančovú kôru nastrúhajte a v malej miske ju zmiešajte s očisteným a najemno nastrúhaným zázvorom, sójovou omáčkou, pomarančovou šťavou, ryžovým octom, sezamovým olejom a medom.
  2. Pripravte si tri papiere na pečenie s rozmermi 60 x 40. Návod, ako papier skladať nájdete nižšie.  Z papiera vystrihnite tvar srdca - to budú balíčky pre každú porciu lososa.
  3. Na každý kus papiera uložte na jednu polovicu na rezančeky nakrájanú čínsku kapustu, na prúžky nakrájanú červenú papriku zbavenú semienok, na šikmo nakrájané jarné cibuľky a sójové klíčky. Polejte lyžicou pomarančovo-zázvorovej marinády. Na vrch položze porciu lososa. Osoľte a okoreňte mletým čiernym korením a tiež prelejte lyžicou marinády.
  4. Okraje balíčkov dobre uzavrite a balíčky opatrne  uložte do vyhriatej rúry na rošt, príp. do plechu na pečenie. Pečte 8 až 10 minút. Balíčky preneste na tanier, každý opatrne otvorte a podávajte.

Pozrite si postup, ako poskladať balíček na papilotu >>>