Reklama

S Veronikou a jej deťmi sme piekli dukátové buchtičky pre buchtičky z mäsa a kostí

Buchtičky pre buchtičky

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Tie z mäsa a kostí zapojte do prípravy dukátových, ktoré tak veľmi ľúbia. Budú im chutiť ešte viac.

Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom

Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom

Zdroj: Laura Witteková

Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom

PRE CELÚ RODINU PRÍPRAVA 35 MINÚT PEČENIE 15 MINÚT

SUROVINY

Na buchtičky:

  • 220 g hladkej špaldovej múky
  • 280 g polohrubej múky
  • 350 ml mlieka
  • 50 g roztopeného masla
  • 10 g droždia
  • 5 lyžíc krupicového cukru
  • 1 a pol lyžice citrónovej šťavy
  • pol lyžičky soli
  • maslo na potieranie

Na vanilkový puding:

  • 600 ml mlieka
  • 3-4 lyžice krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • maliny na ozdobu

Zdroj: Laura Witteková

Buchtičky pre buchtičky

POSTUP

  1. Do misky dajte 100 ml teplého mlieka, 10 g droždia, 1 lyžicu cukru, lyžicu hladkej múky. Premiešajte a nechajte na teplom mieste vzísť kvások – asi 10-15 minút.
  2. Do misy preosejte 220 g hladkej špaldovej múky a 280 g polohrubej múky. Pridajte 4 lyžice krupicového cukru a pol lyžičky soli. Premiešajte.
    K múke prilejte kvások, 250 ml mlieka, 50 g roztopeného a schladnutého masla, 1 a pol lyžice citrónovej šťavy a vymieste hladké jemné cesto.
  3. Cesto dajte do pomúčenej misy a nechajte 40-60 minút kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
    Vykysnuté cesto preložte na dosku a ušúľajte do tvaru užšieho valca. Z neho odkrajujte približne rovnaké kúsky cesta a tvarujte malé buchtičky. Uložte ich do vymasteného plechu a všetky potrite maslom. Prikryte utierkou a nechajte ešte 15 minút podkysnúť. Potom ich dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 C na 15 minút.

Zdroj: Laura Witteková

Buchtičky pre buchtičky

4. Buchtičky vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Zatiaľ pripravte vanilkový puding: Do hrnca dajte 500 ml mlieka s 3-4 lyžicami krupicového cukru a nechajte zohriať pod bod varu.
100 ml mlieka dobre zmiešajte s 1 lyžičkou vanilkového extraktu a balíčkom vanilkovým pudingom. Pridajte do zohriateho osladeného mlieka a uvarte nie príliš hustý puding.

5. Buchtičky rozložte do tanierov, polejte vanilkovým pudingom, ozdobte malinami a môžete podávať.

Zdroj: Laura Witteková

Buchtičky pre buchtičky