Reklama

Venčeky s vanilkovým krémom

Reklama

Venčeky s vanilkovým krémom

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 20
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 150 g polohrubej múky
  • 80 g masla
  • 4 ks vajcia
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml vody

Na krém:

  • 150 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 550 ml mlieka
  • 1 balíček krémového prášku Zlatý klas (40 g)
  • 60 g hladkej múky
  • 2 ks žĺtky
  • 75 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 štipka soli

Postup

Krok 1

K vode prilejeme mlieko, osolíme, pridáme na kocky pokrájané maslo a privedieme do varu. Potom naraz, za stáleho miešania pridáme preosiatu múku a vajcia. Miešame tak dlho, kým nevznikne hustá kaša. Ďalej postupujeme ako pri príprave odpaľovaného cesta. Ako na odpaľované cesto 

Krok 2

Rúru vyhrejeme na 220 °C. Cestom naplníme cukrárske vrecko s ozdobným nadstavcom a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame venčeky. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút. Teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte 10 minút.

Krok 3

Pripravíme krém: Zmäknuté maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. K 350 ml vriaceho mlieka pridáme cukor a zvyšné mlieko, v ktorom rozmiešame krémový prášok, preosiatu múku a žĺtky. Uvaríme hustú kašu. Kašu preložíme do studenej misy a miešame do vychladnutia. Potom ju postupne zašľaháme do maslového krému.

Krok 4

Teplé venčeky prekrojíme zúbkovaným nožom. Necháme vychladnúť a pomocou cukrárskeho vrecka naplníme krémom. Nakoniec venčeky posypeme práškovým cukrom.