Reklama

Veggie s Veronikou: Recept na fazuľovo-hubový STEW zasýti celú rodinu!

Fazuľovo-hubový stew

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vonku je poriadne chladno a po dobrej prechádzke sa najlepšie zohrejete výdatným jedlom. A zimu nechajte za dverami!

FAZUĽOVO-HUBOVÝ STEW

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Fazuľovo - hubový stew.

Potrebujete:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 500 g hnedých šampiňónov
  • pol lyžičky sušeného tymianu
  • pol lyžičky sušeného rozmarínu
  • pol lyžičky soli
  • čierne korenie podľa chuti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 2 lyžičky sójovej omáčky";i:10;s:30:"1 lyžička dijonskej horčice";i:11;s:28:"750 ml zeleninového vývaru";i:12;s:14:"500 g zemiakov";i:13;s:43:"400 g bielych fazúľ cannellini z konzervy";i:14;s:41:"400 ml mlieka (môže byť aj rastlinné)";i:15;s:30:"čerstvá petržlenová vňať";i:16;s:9:"pažítka

POSTUP:

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

1. V hrnci zohrejte olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Vsypte šampiňóny nakrájané na väčšie kusy, tymian, rozmarín, soľ, čierne korenie a restujte, tak aby huby začali hnednúť. Pridajte pretlačený cesnak a ešte minútu prehrejte.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

2. Posypte hladkou múkou (ak ste celiatici, môžete použiť kukuričný škrob) a dobre premiešajte, aby sa zmes obalila. Pridajte sójovú omáčku, horčicu a znova zamiešajte. Vlejte zeleninový vývar, vsypte zemiaky a priveďte k varu. Teplotu znížte a varte domäkka, približne 15 až 20 minút.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

3. Keď sú zemiaky už skoro mäkké, pridajte scedené a prepláchnuté fazule, mlieko podľa hustoty a nechajte ešte 10 minút prehriať. Odstavte a ak je potrebné, dochuťte soľou a korením.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4. Nakoniec posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Podávať môžete s mäkučkou kváskovou focacciou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Veronikin tip: Ak do jedla pridáte rastlinné mlieko, pokojne si môžu pochutnávať aj vegáni.

Autor článku

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.