Reklama

Veggie s Veronikou: Recept na fazuľovo-hubový STEW zasýti celú rodinu!

Fazuľovo-hubový stew

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Vonku je poriadne chladno a po dobrej prechádzke sa najlepšie zohrejete výdatným jedlom. A zimu nechajte za dverami!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    ŽEMLIČKY ako obláčik! Sú z tvarohu a úplne bez múky! TEASER

    FAZUĽOVO-HUBOVÝ STEW

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Fazuľovo - hubový stew.

    Potrebujete:

    • 2 lyžice olivového oleja
    • 1 cibuľa
    • 500 g hnedých šampiňónov
    • pol lyžičky sušeného tymianu
    • pol lyžičky sušeného rozmarínu
    • pol lyžičky soli
    • čierne korenie podľa chuti
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžičky hladkej múky
    • 2 lyžičky sójovej omáčky";i:10;s:30:"1 lyžička dijonskej horčice";i:11;s:28:"750 ml zeleninového vývaru";i:12;s:14:"500 g zemiakov";i:13;s:43:"400 g bielych fazúľ cannellini z konzervy";i:14;s:41:"400 ml mlieka (môže byť aj rastlinné)";i:15;s:30:"čerstvá petržlenová vňať";i:16;s:9:"pažítka
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Chuťovky z hermelínu: Pripravte z neho zaujímavé jedlá
      Zdroj: Dobré jedlo

      POSTUP:

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      1. V hrnci zohrejte olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Vsypte šampiňóny nakrájané na väčšie kusy, tymian, rozmarín, soľ, čierne korenie a restujte, tak aby huby začali hnednúť. Pridajte pretlačený cesnak a ešte minútu prehrejte.

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      2. Posypte hladkou múkou (ak ste celiatici, môžete použiť kukuričný škrob) a dobre premiešajte, aby sa zmes obalila. Pridajte sójovú omáčku, horčicu a znova zamiešajte. Vlejte zeleninový vývar, vsypte zemiaky a priveďte k varu. Teplotu znížte a varte domäkka, približne 15 až 20 minút.

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      3. Keď sú zemiaky už skoro mäkké, pridajte scedené a prepláchnuté fazule, mlieko podľa hustoty a nechajte ešte 10 minút prehriať. Odstavte a ak je potrebné, dochuťte soľou a korením.

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      4. Nakoniec posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Podávať môžete s mäkučkou kváskovou focacciou.

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      Veronikin tip: Ak do jedla pridáte rastlinné mlieko, pokojne si môžu pochutnávať aj vegáni.

      Autor článku

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.