Veggie s Veronikou: Recept na fazuľovo-hubový STEW zasýti celú rodinu!
24. 2. 2024, 15:48 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Vonku je poriadne chladno a po dobrej prechádzke sa najlepšie zohrejete výdatným jedlom. A zimu nechajte za dverami!

FAZUĽOVO-HUBOVÝ STEW
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Fazuľovo - hubový stew.
Potrebujete:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 500 g hnedých šampiňónov
- pol lyžičky sušeného tymianu
- pol lyžičky sušeného rozmarínu
- pol lyžičky soli
- čierne korenie podľa chuti
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky hladkej múky
- 2 lyžičky sójovej omáčky";i:10;s:30:"1 lyžička dijonskej horčice";i:11;s:28:"750 ml zeleninového vývaru";i:12;s:14:"500 g zemiakov";i:13;s:43:"400 g bielych fazúľ cannellini z konzervy";i:14;s:41:"400 ml mlieka (môže byť aj rastlinné)";i:15;s:30:"čerstvá petržlenová vňať";i:16;s:9:"pažítka

Zdroj: Dobré jedlo
POSTUP:
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
1. V hrnci zohrejte olej a orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu. Vsypte šampiňóny nakrájané na väčšie kusy, tymian, rozmarín, soľ, čierne korenie a restujte, tak aby huby začali hnednúť. Pridajte pretlačený cesnak a ešte minútu prehrejte.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
2. Posypte hladkou múkou (ak ste celiatici, môžete použiť kukuričný škrob) a dobre premiešajte, aby sa zmes obalila. Pridajte sójovú omáčku, horčicu a znova zamiešajte. Vlejte zeleninový vývar, vsypte zemiaky a priveďte k varu. Teplotu znížte a varte domäkka, približne 15 až 20 minút.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
3. Keď sú zemiaky už skoro mäkké, pridajte scedené a prepláchnuté fazule, mlieko podľa hustoty a nechajte ešte 10 minút prehriať. Odstavte a ak je potrebné, dochuťte soľou a korením.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
4. Nakoniec posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Podávať môžete s mäkučkou kváskovou focacciou.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Veronikin tip: Ak do jedla pridáte rastlinné mlieko, pokojne si môžu pochutnávať aj vegáni.