Reklama

Vegánska HRACHOVÁ POLIEVKA SO SUŠENÝMI SLIVKAMI: Vianočná pochúťka plná hojnosti

Vianočná hrachová polievka so sušenými slivkami - vegánsky recept.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

S receptom na hrachovú polievku zažijete skutočne hojné a chutné Vianoce. Vegánsky recept zaručene zachutí celej rodine!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pečieme s Veronikou: Vianočné rýchlovky na poslednú chvíľu

    Varte veggie s Veronikou a vyhrajte!

    Pochváľte sa a vyhrajte! Do 1. decembra pošlite na náš mail dobrejedlo@newsandmedia.sk fotografie svojich vegetariánskych alebo vegánskych dobrôt s heslom VEGGIE S VERONIKOU a my vyberieme jedného z vás, ktorého odmeníme perfektným pákovým kávovarom. Uvariť si môžete napríklad Veronikin recept na vianočnú hrachovú polievku!

    Tradičná vianočná polievka

    Vianočná hrachová polievka má v mnohých slovenských domácnostiach svoje pevné miesto. Jej sýta chuť zjemnená sladkosťou sliviek sa od dávnych čias stala symbolom bohatstva a hojnosti. Aj keď je tento recept na Vianoce vegánsky, isto bude chutiť celej rodine!

    VIANOČNÁ HRACHOVÁ POLIEVKA SO SUŠENÝMI SLIVKAMI

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
    Potrebujete:

    • 1 lyžica olivového oleja
    • 1 väčšia cibuľa
    • 1,5 l zeleninového vývaru
    • 250 g žltého poleného hrachu
    • 100 g sušených sliviek
    • soľ, korenie
    • 1 lyžička sušeného majoránu
    • 2 strúčiky cesnaku + na ozdobenie

    POSTUP:
    1. Do hlbšieho hrnca dajte olej a nechajte zohriať. Vsypte nakrájanú cibuľu a osmažte, tak aby získala zlatú farbu.

    2. Vlejte vývar, vsypte vopred namočený hrach, polovicu sušených sliviek a varte približne 30 minút. Hrach aj slivky by mali byť rozvarené. Počas varenia polievku občas premiešajte, keďže hrach sa môže prichytávať na dno hrnca.

    3. Polievku ochuťte soľou, korením, majoránom a rozmixujte dohladka. Ak je potrebné, ešte zrieďte vývarom. Pridajte pretlačený cesnak a nechajte prehriať.

    4. Podávajte so zvyšnými sušenými slivkami a cesnakovými plátkami osmaženými na masti.

    Dobrý tip:
    Aby sa vám polievka rýchlejšie uvarila, sušený hrach namočte 2 hodiny pred varením do studenej vody.

    Autor článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.