Reklama

Upečte taliansky KOLÁČ STAREJ MAMY podľa tradičného RECEPTU: Torta DELLA NONNA je božská!

Torta della nonna.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jednou z výziev pre súťažiacich v šou Pečie celé Slovensko bola aj talianska torta della nonna. Fantastickú tortu starej mamy si môžete upiecť aj vy podľa tradičného receptu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nádherná vianočná torta red velvet zo Sladkej výzvy

    TORTA DELLA NONNA

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 35-40 MINÚT

    Potrebujete:

    NA KRÉM:

    • 750 ml mlieka (plnotučného)
    • kôra z 1 citróna (len hrubé plátky kôry)
    • 3 vajcia
    • 85 g krupicového cukru
    • 85 g hladkej múky
    • 1 lyžička vanilkového extraktu

    NA CESTO:

    • 3 vajcia
    • 150 g krupicového cukru
    • 120 g slnečnicového oleja
    • pol balíčka kypriaceho prášku
    • štipka soli
    • 500 g hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
    • 40 g píniových orieškov na ozdobu
    • práškový cukor na poprášenie
    • olej na vymastenie formy

    POSTUP:

    1. Mlieko s citrónovou kôrou zohrievajte tesne pod bodom varu. V mise vymiešajte vajcia s cukrom, múkou a vanilkovým extraktom do hladkej hmoty. Za stáleho miešania prilievajte horúce mlieko, už bez citrónovej kôry. Prelejte naspäť do hrnca a uvarte hladký krém. Odstavte a prikryte fóliou, aby sa dotýkala krému – tak sa na ňom nevytvorí kožka.
    2. Pripravte cesto: Vajcia, cukor a olej dobre premiešajte. Pridajte kypriaci prášok, štipku soli a postupne aj múku. Vypracujte hladké cesto.
    3. Odoberte dve tretiny cesta. Rozvaľkajte ho na pomúčenej doske a pomocou valčeka preneste do vymastenej formy (24 cm). Cesto uhlaďte a veľmi pretŕčajúce časti odrežte.
    4. Formu s cestom naplňte krémom. Pekne ho uhlaďte. Zvyšok cesta vyvaľkajte a prikryte ním krém. Cesto po okrajoch orežte a jemne postláčajte, aby krém nevytiekol. Okraje cesta zasuňte pod okraj formy.
    5. Cesto na vrchu popichajte vidličkou a posypte píniovými orieškami. Tortu dajte piecť na 40-45 minút do rúry vyhriatej na 170 °C.
    6. Vychladnutú tortu poprášte cukrom a môžete podávať.

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Počuli ste už náš podcast?

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.