Reklama

Trochu iné rizoto: Skúste zaujímavý a rýchly recept na mleté MÄSO S OPEČENOU RYŽOU

Bravčové mäso s opečenou ryžou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Omeleta, mleté mäso a opečená ryža vytvárajú chutnú kombináciu z ktorej budete mať rýchly obed, či večeru. Poďte skúsiť náš recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Linda varí do 10 eur: Bravčové karé s bylinkami a mrkvovým pyré

    Do trištvrte hodiny budete mať na stole plnohodnotné jedlo. Aj keď výsledok tohto receptu na prvý pohľad pôsobí ako rizoto, nejde o slovenské rizoto a už dupľom ani o jeho taliansku verziu. Ide o kombináciu ázijskej opečenej ryže s jemnou omeletou a mletým bravčovým mäsom. Vďaka pridanej zelenine vykúzlite s našim receptom vyvážené a chutné jedlo pre celú rodinu.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Bravčové mäso s opečenou ryžou.

    BRAVČOVÉ MÄSO S OPEČENOU RYŽOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 3 vajcia
    • 1 malá cibuľa
    • 1 mrkva
    • 250 g mletého bravčového mäsa
    • 1 lyžica čerstvého zázvoru
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 šálka mrazeného hrášku
    • 4 šálky uvarenej jazmínovej ryže (z predchádzajúceho dňa)
    • 2 lyžice sójovej omáčky
    • 1 lyžica hoisin omáčky (čínska barbecue omáčka)
    • 3 jarné cibuľky
    • 1 až 2 lyžičky sezamového oleja
    • soľ, mleté čierne korenie
    • olej

    POSTUP:

    1. V hrnci na strednom ohni zohrejte jednu lyžicu oleja. Pridajte rozšľahané osolené a okorenené vajcia, nechajte ich stuhnúť, zamiešajte a omeletu odstráňte z panvice a odložte bokom.
    2. V tej istej panvici zohrejte ďalšiu lyžicu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu nastrúhanú nahrubo. Opekajte za občasného miešania, kým zelenina nezmäkne. Pridajte mleté bravčové mäso a dochuťte ho soľou a korením. Opekajte, kým mäso nie je zlatisté a prepečené. K mäsu primiešajte nastrúhaný zázvor, prelisované cesnaky a hrášok a opekajte ešte minútu.
    3. Pridajte ryžu, sójovú omáčku, hoisin omáčku, cibuľky nakrájané natenko a sezamový olej. Premiešajte a vmiešajte omeletu natrhanú na malé kúsky. Ihneď podávajte.

    Autori článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.
    Výber pre vás