Trochu iné rizoto: Skúste zaujímavý a rýchly recept na mleté MÄSO S OPEČENOU RYŽOU
15. 1. 2025, 6:02

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Omeleta, mleté mäso a opečená ryža vytvárajú chutnú kombináciu z ktorej budete mať rýchly obed, či večeru. Poďte skúsiť náš recept.
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Do trištvrte hodiny budete mať na stole plnohodnotné jedlo. Aj keď výsledok tohto receptu na prvý pohľad pôsobí ako rizoto, nejde o slovenské rizoto a už dupľom ani o jeho taliansku verziu. Ide o kombináciu ázijskej opečenej ryže s jemnou omeletou a mletým bravčovým mäsom. Vďaka pridanej zelenine vykúzlite s našim receptom vyvážené a chutné jedlo pre celú rodinu.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Bravčové mäso s opečenou ryžou.
BRAVČOVÉ MÄSO S OPEČENOU RYŽOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 3 vajcia
- 1 malá cibuľa
- 1 mrkva
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 1 lyžica čerstvého zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka mrazeného hrášku
- 4 šálky uvarenej jazmínovej ryže (z predchádzajúceho dňa)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica hoisin omáčky (čínska barbecue omáčka)
- 3 jarné cibuľky
- 1 až 2 lyžičky sezamového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
POSTUP:
- V hrnci na strednom ohni zohrejte jednu lyžicu oleja. Pridajte rozšľahané osolené a okorenené vajcia, nechajte ich stuhnúť, zamiešajte a omeletu odstráňte z panvice a odložte bokom.
- V tej istej panvici zohrejte ďalšiu lyžicu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu nastrúhanú nahrubo. Opekajte za občasného miešania, kým zelenina nezmäkne. Pridajte mleté bravčové mäso a dochuťte ho soľou a korením. Opekajte, kým mäso nie je zlatisté a prepečené. K mäsu primiešajte nastrúhaný zázvor, prelisované cesnaky a hrášok a opekajte ešte minútu.
- Pridajte ryžu, sójovú omáčku, hoisin omáčku, cibuľky nakrájané natenko a sezamový olej. Premiešajte a vmiešajte omeletu natrhanú na malé kúsky. Ihneď podávajte.