Reklama

Trochu iná plnená paprika: Vyskúšajte recept z Grécka - je famózny!

Grécke plnené papriky.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Naša tradičná plnená paprika je výborná! Ale za vyskúšanie stojí aj jej grécka alternatíva, ktorá je tiež veľmi chutná. Vyskúšajte recept na grécku plnenú papriku.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tipy na NEALKO osvieženie: Urobte si výborné ĽADOVÉ ČAJE

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Grécke plnené papriky.

    GRÉCKE PLNENÉ PAPRIKY

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE A PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    Na náplň:

    • 6 zelených paprík
    • 230 g syra feta
    • 2 lyžice hustého jogurtu gréckeho typu
    • 2 jarné cibuľky
    • 10 – 12 kalamatských olív
    • 1 – 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate + na ozdobenie
    • pol lyžice nasekanej mäty
    • 2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie
    • citrónová šťava
    • čierne korenie

    Na omáčku:

    • 440 g paradajkovej passaty
    • 3 pečené červené papriky naložené v oleji (môžu byť kapie)
    • 1 lyžička cukru
    • 1 lyžička čerstvého alebo sušeného oregana
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Papriky umyte a pozdĺžne prekrojte. Vyberte jadro aj s jemnými žilkami.
    2. Syr s jogurtom dajte do mixéra a rozmixujte. Pridajte najemno nasekané jarné cibuľky, nakrájané olivy, nasekanú petržlenovú vňať a mätu. Okoreňte, vlejte olivový olej a dobre premiešajte. Ochuťte citrónovou šťavou.
    3. Papriky naplňte syrovou zmesou položte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a vložte do rúry vyhriatej na 250 °C. Pečte približne 15 až 20 minút, aby papriky zhnedli.
    4. Na omáčku dajte do mixéra paradajkovú passatu a pečené papriky nakladané v oleji. Dobre rozmixujte. Prelejte do hrnca, ochuťte cukrom, soľou, čerstvým alebo sušeným oreganom a čiernym korením. Nechajte minútu prevrieť a odstavte.
    5. Paradajkovú omáčku nalejte na dno taniera, navrch položte upečené papriky, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.