Trochu iná plnená paprika: Vyskúšajte recept z Grécka - je famózny!
28. 6. 2024, 15:03 (aktualizované: 28. 6. 2024, 15:04)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Naša tradičná plnená paprika je výborná! Ale za vyskúšanie stojí aj jej grécka alternatíva, ktorá je tiež veľmi chutná. Vyskúšajte recept na grécku plnenú papriku.
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
20 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Tipy na NEALKO osvieženie: Urobte si výborné ĽADOVÉ ČAJEZdroj: LAURA WITTEKOVA
Grécke plnené papriky.
GRÉCKE PLNENÉ PAPRIKY
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE A PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
Na náplň:
- 6 zelených paprík
- 230 g syra feta
- 2 lyžice hustého jogurtu gréckeho typu
- 2 jarné cibuľky
- 10 – 12 kalamatských olív
- 1 – 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate + na ozdobenie
- pol lyžice nasekanej mäty
- 2 lyžice olivového oleja + na pokvapkanie
- citrónová šťava
- čierne korenie
Na omáčku:
- 440 g paradajkovej passaty
- 3 pečené červené papriky naložené v oleji (môžu byť kapie)
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička čerstvého alebo sušeného oregana
- soľ, korenie
POSTUP:
- Papriky umyte a pozdĺžne prekrojte. Vyberte jadro aj s jemnými žilkami.
- Syr s jogurtom dajte do mixéra a rozmixujte. Pridajte najemno nasekané jarné cibuľky, nakrájané olivy, nasekanú petržlenovú vňať a mätu. Okoreňte, vlejte olivový olej a dobre premiešajte. Ochuťte citrónovou šťavou.
- Papriky naplňte syrovou zmesou položte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a vložte do rúry vyhriatej na 250 °C. Pečte približne 15 až 20 minút, aby papriky zhnedli.
- Na omáčku dajte do mixéra paradajkovú passatu a pečené papriky nakladané v oleji. Dobre rozmixujte. Prelejte do hrnca, ochuťte cukrom, soľou, čerstvým alebo sušeným oreganom a čiernym korením. Nechajte minútu prevrieť a odstavte.
- Paradajkovú omáčku nalejte na dno taniera, navrch položte upečené papriky, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s chlebom.