Tradičná kapustnica
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 700 g kyslej kapusty so šťavou
- 500 g chudého bravčového mäsa
- 250 g údeného mäsa
- 2 ks cibule
- 1 ks bobkový list
- 30 g sušených húb
- 70 g sušených sliviek
- 3 ks PL paradajkového pretlaku
- 1 ks údenej klobásy
- 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Olúpanú cibuľu nakrájame. Do hrnca dáme kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list.
Krok 2
Umyté a osušené bravčové pokrájame na kúsky spolu s údeným mäsom. Do hrnca s kapustou pridáme pokrájané mäsá a vopred namočené sušené huby. Prilejeme vodu, mierne posolíme a pod pokrievkou všetko spolu na miernom ohni varíme.
Krok 3
Keď je mäso uvarené, pridáme paradajkový pretlak, sušené slivky, údenú klobásu a varíme ďalších 30 minút. Uvarenú kapustnicu zahustíme zápražkou, ktorú prevaríme. Na záver ochutíme soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti kyslou smotanou.