Reklama

Tradičná kapustnica

Reklama

Tradičná kapustnica

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 700 g kyslej kapusty so šťavou
  • 500 g chudého bravčového mäsa
  • 250 g údeného mäsa
  • 2 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 30 g sušených húb
  • 70 g sušených sliviek
  • 3 ks PL paradajkového pretlaku
  • 1 ks údenej klobásy
  • 1 ks soľ";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Olúpanú cibuľu nakrájame. Do hrnca dáme kyslú kapustu, nakrájanú cibuľu a bobkový list.

Krok 2

Umyté a osušené bravčové pokrájame na kúsky spolu s údeným mäsom. Do hrnca s kapustou pridáme pokrájané mäsá a vopred namočené sušené huby. Prilejeme vodu, mierne posolíme a  pod pokrievkou všetko spolu na miernom ohni varíme.

Krok 3

Keď je mäso uvarené, pridáme paradajkový pretlak, sušené slivky, údenú klobásu a varíme ďalších 30 minút. Uvarenú kapustnicu zahustíme zápražkou, ktorú prevaríme. Na záver ochutíme soľou, mletým čiernym korením a podľa chuti kyslou smotanou.