Tipy na ľahkú večeru: Svieže ŠALÁTY a rozmarínové kura pripravíte bleskovo rýchlo!
13. 6. 2024, 16:06

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Rýchle recepty na chutnú a ľahkú večeru? Práve ste ich našli! Večeru s nami uvaríte raz-dva.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
52 fotografiíPrejsť do galérie
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Broskyňová panzanella šalát s burratou.
BROSKYŇOVÁ PANZANELLA, ŠALÁT S BURRATOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
Na šalát:
- 3 až 4 plátky slaniny
- 3 šálky na kocky nakrájaného chleba
- listový šalát llollo biondo
- 2 až 3 broskyne alebo nektárinky
- 2 mozzarelly burrata
- čerstvá bazalka na ozdobenie
Na vinaigrette:
- 50 ml olivového oleja
- 10 ml balzamového octu
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- vločky čili papričky
- soľ, čierne korenie
POSTUP:
- Plátky slaniny opečte na panvici dochrumkava a preložte na tanier. Na tej istej panvici opečte na kocky nakrájaný chlieb, osoľte a nechajte vychladnúť.
- Na vinaigrette dajte do uzatvárateľnej nádoby všetky suroviny a dobre pretrepte, tak aby sa zmes zmenila na emulziu.
- Na tanier rozložte listy šalátu, posypte opečeným chlebíkom, pridajte na plátky nakrájané broskyne, uložte mozzarellu, nakrájanú slaninu, ozdobte bazalkovými lístkami a pokvapkajte vinaigrettom. Osoľte, okoreňte a posypte vločkami čili.

Video Player is loading.
Čo s nazbieraným hráškom? Takto si jeho sviežosť uchováte!Zdroj: Canva
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Rozmarínové kura so zeleným šalátom.
ROZMARÍNOVÉ KURA SO ZELENÝM ŠALÁTOM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
Na kura:
- 2 kuracie prsia s kožou
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica čerstvého rozmarínu
- soľ, čierne korenie
Na šalát:
- polovica šalátu frisée
- 1 šálka bylinkových výhonkov
- 1 kaleráb
- 1 červená cibuľa
- 1 šálka cherry paradajok
- 1 avokádo
Na vinaigrette:
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 2 lyžice červeného vínneho octu
- soľ, čierne korenie
POSTUP:
- Kuracie prsia osušte a potrite olivovým olejom. V miske zmiešajte nasekaný rozmarín, soľ, korenie a touto zmesou posypte prsia z každej strany.
- Na zohriatu panvicu dajte lyžicu olivového oleja a uložte kuracie prsia. Opekajte z každej strany približne 5 až 7 minút. Prsia vyberte a nechajte 5 minút postáť.
- Do misy vsypte nakrájaný šalát, bylinkové výhonky, na tenké plátky nakrájaný kaleráb a červenú cibuľu a polovičky paradajok. V pohári zmiešajte všetky suroviny na vinaigrette a dvoma lyžicami polejte zeleninu v mise.
- Premiešajte a šalát uložte na servírovací tanier. Pridajte na plátky nakrájané avokádo a kuracie mäso. Pokvapkajte zvyšným vinaigretom, osoľte a okoreňte podľa chuti.