Reklama

Tieto PAGÁČE si musíte upiecť! Zaujímavá príchuť sa vám zapáči

Pagáče s pestom a olivami.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tradičné pagáče trochu netradične. Chuť tohto vynikajúceho receptu na pagáče ulahodí každému, kto má rád olivy, pesto a parmezán.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Miňova škola pečenia: Najchutnejšie oškvarkové pagáče, nezostane z nich ani jeden

    Poďte si s nami upiecť pagáčiky plné lahodných olív, voňavého pesta a fantastického parmezánu. Krásne nadýchané pagáče s nádychom Talianska sa veľmi rýchlo stanú obľúbenou pochúťkou pre návštevu, ako pohostenie na oslavu alebo len tak na zobkanie k domácej pohodičke.

    Anketa

    Vyskúšate tento recept na pagáče?

    • Určite áno!65%
    • Ešte uvidím.34%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Pagáče s pestom a olivami.

    V bazalkovej sezóne si môžete pripraviť domáce bazalkové pesto a vylepšiť ním tento zaujímavý recept z Dobrého jedla ešte viac. Ale nečakajte pridlho a poďte si naše pagáčiky upiecť čím skôr!

    PAGÁČE S PESTOM A OLIVAMI

    36 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT, KYSNUTIE

    Potrebujete:

    • 100 ml mlieka + 1 lyžica na potretie
    • 7 g sušeného droždia
    • 1 lyžička cukru
    • 350 g hladkej múky
    • 1 lyžička soli
    • 40 g olivového oleja
    • 50 g kyslej smotany
    • 1 vajce + 1 na potretie
    • vajce a trochu mlieka na potieranie
    • 100 g bazalkového pesta
    • 50 g čiernych olív
    • 100 g parmezánu

    POSTUP:

    1. Do misky nalejte vlažné mlieko, pridajte droždie, cukor, premiešajte a na teplom nechajte 10 až 15 minút aktivovať kvasnice.
    2. V mise kuchynského robota zmiešajte múku, soľ, olej, smotanu, vajce, kvások a vypracujte hladké, trošku lepkavé cesto. Uložte ho do misy vymazanej olejom, prikryte a nechajte hodinu až hodinu a pol kysnúť, tak aby zdvojnásobilo svoj objem.
    3. Vykysnuté cesto preložte na múkou vysypanú dosku a rozvaľkajte na hrúbku približne 1,5 cm. Cesto rozkrojte na polovicu.
    4. Prvé cesto potrite polovicou bazalkového pesta, posypte polovicou nakrájaných čiernych olív a polovicou parmezánu. Potom na náplň uložte druhé prázdne cesto a potrite ho zvyšným pestom, posypte olivami a parmezánom. Takto pripravené cesto preložte na tretiny ako list a potom ešte na polovicu. Prikryte ho a nechajte 30 minút podkysnúť.
    5. Cesto jemne rozvaľkajte na hrúbku približne 2 cm a pomocou formičky s priemerom 4 cm vykrajujte malé krúžky. Tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a opäť nechajte 20 minút podkysnúť.
    6. Vykysnuté pagáčiky potrite vajíčkom, posypte syrom a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 20 minút.

    Dobrý tip: Počas sezóny použite na náplň domáce pesto z čerstvej bazalky, vôňa pagáčikov bude úplne neodolateľná!

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.