vianočné pečivo

Dobré jedlo Laura Witteková

Teta Klára už má zoznam: 10 FAVORITOV na malé VIANOČNÉ pečenie

Teta Klára je v našej rodine vychýrená pekárka. A býva zvykom, že pri návšteve preberieme, čo bude piecť na Vianoce. Lebo vždy musí byť niečo tradičné, niečo nové, niečo špeciálne a niečo kokosové.

PERNÍKOVÉ ROŽTEKY S ORECHMI

perníkové rožteky
Zdroj: Recepty zo Života

Pre celú rodinu, 25 minút + chladenie

Potrebujete:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do perníka
  • 200 g mletých orechov
  • bielu a horkú čokoládu

POSTUP:

  1. Všetky suroviny na cesto spolu vymieste. Zabaľte do fólie a nechajte 1 hodinu v chladničke. Vypracujte dlhé šúľky hrubé ako malíček.
  2. Nakrájajte na dĺžku približne 7 cm a ohnite ako rožtek. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba a pečte pri teplote 180 °C približne 15 minút.
  3. Vychladnuté rožky poukladajte vedľa seba a tenkými prúžkami ozdobte bielou aj tmavou roztopenou čokoládou. Rožky nechajte odležať 2 dni.

Gaštanové a nutellové rožteky. Robievate ich? Kliknite na ďalšiu stranu...