Postup

 krok

V šupe uvarené zemiaky zlejte a nechajte vychladnúť. Ošúpte ich a nakrájajte na kolieska. Mrazený hrášok vsypte do vriacej slanej vody a po 1 minúte ho zlejte do sitka a prepláchnite studenou vodou. Zachová si tak sviežu zelenú farbu a chuť. Pridajte ho k zemiakom.

 krok

Zo stopiek zeleru zrežte konce a odstráňte tuhé vlákna. Nakrájajte ich na tenké kúsky a pridajte k zemiakom a hrášku. Pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte.

 krok

V miske vymiešajte smotanu s majonézou, pridajte soľ, karí, kurkumu a med. Vlejte k zemiakom a ostatným surovinám. Podľa chuti osoľte a jemne premiešajte. Šalát nechajte v chlade 6 až 8 hodín odpočívať. Chute sa potrebujú prepojiť a zemiaky nasiaknu všetkými arómami. Pred podávaním ozdobte mladými výhonkami lístkov zeleru.

Kategórie