Tento LIATY MEDOVNÍK môžete pripraviť 4x inak: Úžasne variabilný a JEDNODUCHÝ KOLÁČ
3. 11. 2023, 4:46 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Chutný koláčik hravo vymiešate v jednej miske a pečiete. Ak sa vám zunuje, máme pre vás 3 ďalšie nápady, ako ho obmeniť.
Zdroj: Dobré jedlo/archív
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
62 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
BARBORA KRAJČÍROVÁ v krásnej kuchyni: Upiekla skvelé MALINOVÉ BROWNIES!LIATY MEDOVNÍK S ČOKOLÁDOU A FIGOVÝM LEKVÁROM
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Liaty medovník s čokoládou a figovým lekvárom
15 KÚSKOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
- 400 g hladkej múky
- 300 g práškového cukru
- 200 ml oleja
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžica sódy bikarbóny
- 1 lyžička škorice
- 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
- 1 lyžica medu";i:10;s:25:"100 g vlašských orechov
Na potretie a ozdobenie:
- 100 g čokolády
- 1 lyžica kokosového tuku
- 100 g figového lekváru
- figy a orechy na ozdobu
POSTUP:
- V mise premiešajte múku, cukor, olej, mlieko, vajcia, kakao, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, škoricu a med na hladkú zmes. Orechy nasekajte nahrubo a zapracujte do cesta.
- Nalejte na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C asi 35 minút. Vyskúšajte drevenou špajdľou, či je koláč prepečený. Vyberte a ešte teplý potrite figovým lekvárom.
- Čokoládu rozpustite spolu s kokosovým tukom a natrite na povrch koláča. Ozdobte orechmi, figami a nechajte stuhnúť.
Tri chutné nápady ako tento koláč obmeniť:
- CITRÓNOVÝ: Namiesto orechov použite nakrájanú kandizovanú kôru a koláč potrite len sladkou polevou z práškového cukru a citrónovej šťavy.
- ČOKOLÁDOVÝ: Do cesta zamiešajte nasekanú bielu a horkú čokoládu a koláč potrite bielou čokoládovou polevou.
- KOKOSOVÝ: Perník nakrájate na obdĺžniky, ponorte ich do čokoládovej polevy a obaľte v strúhanom kokose.