Reklama

Tento LIATY MEDOVNÍK môžete pripraviť 4x inak: Úžasne variabilný a JEDNODUCHÝ KOLÁČ

Liaty medovník s čokoládou a figovým lekvárom.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chutný koláčik hravo vymiešate v jednej miske a pečiete. Ak sa vám zunuje, máme pre vás 3 ďalšie nápady, ako ho obmeniť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BARBORA KRAJČÍROVÁ v krásnej kuchyni: Upiekla skvelé MALINOVÉ BROWNIES!

    LIATY MEDOVNÍK S ČOKOLÁDOU A FIGOVÝM LEKVÁROM

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Liaty medovník s čokoládou a figovým lekvárom

    15 KÚSKOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 400 g hladkej múky
    • 300 g práškového cukru
    • 200 ml oleja
    • 500 ml mlieka
    • 2 vajcia
    • 2 lyžice kakaa
    • 1 lyžica sódy bikarbóny
    • 1 lyžička škorice
    • 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
    • 1 lyžica medu";i:10;s:25:"100 g vlašských orechov

    Na potretie a ozdobenie:

    • 100 g čokolády
    • 1 lyžica kokosového tuku
    • 100 g figového lekváru
    • figy a orechy na ozdobu

    POSTUP:

    1. V mise premiešajte múku, cukor, olej, mlieko, vajcia, kakao, sódu bikarbónu, kypriaci prášok, škoricu a med na hladkú zmes. Orechy nasekajte nahrubo a zapracujte do cesta.
    2. Nalejte na hlbší plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C asi 35 minút. Vyskúšajte drevenou špajdľou, či je koláč prepečený. Vyberte a ešte teplý potrite figovým lekvárom.
    3. Čokoládu rozpustite spolu s kokosovým tukom a natrite na povrch koláča. Ozdobte orechmi, figami a nechajte stuhnúť.

    Tri chutné nápady ako tento koláč obmeniť:

    1. CITRÓNOVÝ: Namiesto orechov použite nakrájanú kandizovanú kôru a koláč potrite len sladkou polevou z práškového cukru a citrónovej šťavy.
    2. ČOKOLÁDOVÝ: Do cesta zamiešajte nasekanú bielu a horkú čokoládu a koláč potrite bielou čokoládovou polevou.
    3. KOKOSOVÝ: Perník nakrájate na obdĺžniky, ponorte ich do čokoládovej polevy a obaľte v strúhanom kokose.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.