Reklama

Tekvicové KARÍ SO ŠOŠOVICOU: Jedlo plné farieb a chutí

Tekvicové karí so šošovicou.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chutné vege karí s tekvicou a šošovicou vás príjemne zasýti i zahreje.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOV

    TEKVICOVÉ KARÍ SO ŠOŠOVICOU

    Zdroj: Laura Witteková

    Tekvicové karí so šošovicou.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 lyžica kokosového oleja
    • 1 malá cibuľa
    • 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
    • 2 strúčiky cesnaku
    • pol papričky čili
    • pol lyžičky mletej rímskej rasce
    • pol lyžičky mletej škorice
    • štvrť lyžičky mletej kurkumy
    • 3 lyžice thajskej červenej pasty karí
    • 1 plechovka kokosového mlieka";i:10;s:23:"1 malá tekvica hokaido";i:11;s:46:"200 g hnedej naparenej šošovice (z konzervy)";i:12;s:41:"soľ, mleté čierne korenie podľa chuti";i:13;s:15:"hrsť koriandra";i:14;s:9:"1 limetka";i:15;s:31:"jazmínová ryža na podávanie

    POSTUP:

    1. Do hlbšej panvice vlejte olej a zohrejte ho. Vsypte cibuľu nakrájanú najemno, štipku soli a opekajte dozlatista. Pridajte zázvor, nadrobno nasekaný cesnak, papričku čili a spolu opekajte približne 30 sekúnd. Vsypte rascu, škoricu, kurkumu a chvíľočku zahrievajte, aby sa korenie rozvoňalo. Pridajte pastu karí a miešajte, kým zmes trocha nevyschne, približne 2 minúty.
    2. K voňavej zmesi prilejte kokosové mlieko (1 lyžicu odložte na ozdobenie) a dobre rozmiešajte. Vsypte tekvicu nakrájanú na menšie kocky a varte približne 15 minút, aby tekvica bola mäkká, ale nerozpadala sa. Vsypte uvarenú šošovicu, 2 minúty prehrejte a môžete odstaviť.
    3. Pred podávaním pokvapkajte šťavou z limetky, ozdobte odloženým kokosovým mliekom, posypte nasekaným koriandrom, a kto má rád veľmi pikantné, môže si pridať ešte čili. Podávajte s voňavou jazmínovou ryžou.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.