Tekvicové KARÍ SO ŠOŠOVICOU: Jedlo plné farieb a chutí
2. 10. 2023, 8:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Chutné vege karí s tekvicou a šošovicou vás príjemne zasýti i zahreje.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Čo s FIGAMI? Šupnite ich do týchto SLADKÝCH I SLANÝCH RECEPTOVTEKVICOVÉ KARÍ SO ŠOŠOVICOU
Zdroj: Laura Witteková
Tekvicové karí so šošovicou.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1 malá cibuľa
- 1 lyžica nastrúhaného zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- pol papričky čili
- pol lyžičky mletej rímskej rasce
- pol lyžičky mletej škorice
- štvrť lyžičky mletej kurkumy
- 3 lyžice thajskej červenej pasty karí
- 1 plechovka kokosového mlieka";i:10;s:23:"1 malá tekvica hokaido";i:11;s:46:"200 g hnedej naparenej šošovice (z konzervy)";i:12;s:41:"soľ, mleté čierne korenie podľa chuti";i:13;s:15:"hrsť koriandra";i:14;s:9:"1 limetka";i:15;s:31:"jazmínová ryža na podávanie
POSTUP:
- Do hlbšej panvice vlejte olej a zohrejte ho. Vsypte cibuľu nakrájanú najemno, štipku soli a opekajte dozlatista. Pridajte zázvor, nadrobno nasekaný cesnak, papričku čili a spolu opekajte približne 30 sekúnd. Vsypte rascu, škoricu, kurkumu a chvíľočku zahrievajte, aby sa korenie rozvoňalo. Pridajte pastu karí a miešajte, kým zmes trocha nevyschne, približne 2 minúty.
- K voňavej zmesi prilejte kokosové mlieko (1 lyžicu odložte na ozdobenie) a dobre rozmiešajte. Vsypte tekvicu nakrájanú na menšie kocky a varte približne 15 minút, aby tekvica bola mäkká, ale nerozpadala sa. Vsypte uvarenú šošovicu, 2 minúty prehrejte a môžete odstaviť.
- Pred podávaním pokvapkajte šťavou z limetky, ozdobte odloženým kokosovým mliekom, posypte nasekaným koriandrom, a kto má rád veľmi pikantné, môže si pridať ešte čili. Podávajte s voňavou jazmínovou ryžou.