Reklama

Takto ste TARHOŇU ešte nejedli! S reďkovkami a pomarančom vytvorí úžasný šalát!

Šalát s tarhoňou.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tarhoňa nemusí byť iba ako príloha. Chutnú drobnú cestovinu môžete povýšiť na hlavný chod! S cícerom, paprikou, reďkovkou a pomarančom z nej vykúzlite svieži jarný šalát.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chutné RECEPTY z mrkvy si obľúbite: To sú ale nápady!

    TARHOŇOVÝ ŠALÁT S REĎKOVKOU A POMARANČOM

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g uvarenej tarhone
    • 2 červené papriky (druh Sweet romano)
    • 150 g reďkoviek
    • 1 pomaranč
    • 150 g cícera z konzervy (na pare)
    • čerstvá mäta

    NA ZÁLIEVKU:

    • 1 pomaranč
    • soľ, mleté biele korenie
    • 3 lyžice extra panenského olivového oleja

    POSTUP:

    1. Tarhoňu opečte za stáleho miešania na rozohriatom oleji dozlatista. Osoľte, zalejte horúcou vodou (dvojnásobným množstvom, ako bolo tarhone) a pod pokrievkou duste asi 15 minút, kým všetka tekutina nevsiakne. Tarhoňa má byť zrnitá ako ryža, nie rozvarená. Nechajte vychladnúť.
    2. Papriky nakrájajte na tenké kolieska (zrniečka vyberte), reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Pomaranč očistite od všetkých šupiek a dieliky nakrájajte na menšie kúsky.
    3. Pripravte zálievku: Vytlačte šťavu z pomaranča, osoľte, okoreňte a dobre prešľahajte s olivovým olejom, aby sa ingrediencie spojili.
    4. V mise premiešajte tarhoňu s cícerom, paprikou, reďkovkou, pomarančom a mätou. Polejte zálievkou a môžete podávať.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.