Takto ste TARHOŇU ešte nejedli! S reďkovkami a pomarančom vytvorí úžasný šalát!
6. 4. 2024, 13:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Reklama
Tarhoňa nemusí byť iba ako príloha. Chutnú drobnú cestovinu môžete povýšiť na hlavný chod! S cícerom, paprikou, reďkovkou a pomarančom z nej vykúzlite svieži jarný šalát.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Dobrí jedlo/ PETRA ESTERLING
Zdroj: Dobré jedlo/Robo HUBAČ
Galéria k článku
10 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Chutné RECEPTY z mrkvy si obľúbite: To sú ale nápady!TARHOŇOVÝ ŠALÁT S REĎKOVKOU A POMARANČOM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 15 MINÚT
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Šalát s tarhoňou.
Potrebujete:
- 200 g uvarenej tarhone
- 2 červené papriky (druh Sweet romano)
- 150 g reďkoviek
- 1 pomaranč
- 150 g cícera z konzervy (na pare)
- čerstvá mäta
NA ZÁLIEVKU:
- 1 pomaranč
- soľ, mleté biele korenie
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
POSTUP:
- Tarhoňu opečte za stáleho miešania na rozohriatom oleji dozlatista. Osoľte, zalejte horúcou vodou (dvojnásobným množstvom, ako bolo tarhone) a pod pokrievkou duste asi 15 minút, kým všetka tekutina nevsiakne. Tarhoňa má byť zrnitá ako ryža, nie rozvarená. Nechajte vychladnúť.
- Papriky nakrájajte na tenké kolieska (zrniečka vyberte), reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Pomaranč očistite od všetkých šupiek a dieliky nakrájajte na menšie kúsky.
- Pripravte zálievku: Vytlačte šťavu z pomaranča, osoľte, okoreňte a dobre prešľahajte s olivovým olejom, aby sa ingrediencie spojili.
- V mise premiešajte tarhoňu s cícerom, paprikou, reďkovkou, pomarančom a mätou. Polejte zálievkou a môžete podávať.