Reklama

Šťavnaté PUNČOVÉ REZY: Tradičný RECEPT zvládne upiecť každý! Chutia lepšie než z cukrárne

Punčové rezy.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Punčák musí byť poriadne šťavnatý! Cukrárka Veronika Kollárová má pre vás recept, ako sa vám azda najtradičnejšie ružové rezy podaria ešte lepšie, než z cukrárne. Poďme spolu na to!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nebesky dobrý CHEESECAKE: Vyberte si podľa vašej chuti

    PUNČOVÉ REZY

    15-20 KÚSKOV, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Punčové rezy.

    Potrebujete:

    Na 1 korpus:

    • 3 vajcia
    • 5 lyžíc vody
    • 150 g polohrubej múky
    • 100 g práškového cukru
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • pol lyžičky vanilkového extraktu
    • 300 g ríbezľového džemu

    Na punčový sirup:

    • 400 ml vody zmiešanej s malinovým sirupom
    • šťava z 1 citróna a 1 pomaranča
    • 50 ml rumu

    Na malinovú polevu:

    • 100 g práškového cukru
    • 1-2 lyžice malinového sirupu

    POSTUP:

    1. Upečte korpusy: Žĺtky s cukrom a vanilkovým extraktom vyšľahajte do peny. Postupne prilievajte vodu a prisypte múku s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľahajte sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.
    2. Cesto rozotrite do formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie a dajte piecť na 12 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Postup dvakrát zopakujte. Upečené korpusy nechajte vychladnúť.
    3. Na punčový sirup zmiešajte všetky suroviny. Ochutnajte ho a dochuťte, ak treba.
    4. Spodný korpus dajte do plechu, potrite ho polovicou ríbezľového džemu a prikryte druhým korpusom. Ten riadne polejte punčovým sirupom, aby ním celý nasiakol. Tretí korpus potrite zvyšným džemom a položte na druhý korpus. Korpusy k sebe popritláčajte, zakryte fóliou a zaťažte. Dajte do chladničky, najlepšie na noc.
    5. Pripravte polevu – iba zmiešajte cukor so sirupom. Potom ňou polejte odstáte punčové rezy. Rozkrájajte ich, kým poleva nestuhne. Inak by sa mohla lámať. Môžete podávať.

    Vyskúšajte viac sladkých receptov z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.