Reklama

Zo smotany a KÁVY vykúzlite aj takúto mokka zmrzlinu

zmrzka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Abrakadabra a skvelá zmrzlina je na svete!

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 170 g cukru (aj vanilkový)
  • 50 g mletej kávy
  • 4 ks žĺtky

Postup

Krok 1

Smotanu (450 ml) zohrejte takmer po bod varu. Odstavte a primiešajte do nej polovicu cukru a kávu. Zakryte a nechajte postáť 10 minút. Preceďte cez jemné sitko.

Krok 2

Žĺtky vyšľahajte so zvyšným cukrom. Smotanu znovu zohrejte a malé množstvo vmiešajte do vajec s cukrom. Až potom primiešajte zvyšnú vajcovú zmes, aby sa vám nezrazila.

Krok 3

Znovu dajte na sporák a zohrievajte pri nízkej teplote. Neustále miešajte. Zohrievajte, kým sa krém nezačne prichytávať na varešku. Pozor, aby nezačal vrieť!

Krok 4

Zo zvyšnej smotany vyšľahajte šľahačku. Zamiešajte ju do krému a dajte do zmrzlinovača zmraziť. Zmrzlinu môžete mraziť aj v mrazničke. Nalejte ju do širšej nízkej nádoby a opakovane počas mrazenia premiešavajte, aby sa nevytvorili ľadové kryštáliky.