Zo smotany a KÁVY vykúzlite aj takúto mokka zmrzlinu
21. 6. 2021, 16:21 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Shutterstock
Abrakadabra a skvelá zmrzlina je na svete!
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 ml smotany na šľahanie
- 170 g cukru (aj vanilkový)
- 50 g mletej kávy
- 4 ks žĺtky
Postup
Krok 1
Smotanu (450 ml) zohrejte takmer po bod varu. Odstavte a primiešajte do nej polovicu cukru a kávu. Zakryte a nechajte postáť 10 minút. Preceďte cez jemné sitko.
Krok 2
Žĺtky vyšľahajte so zvyšným cukrom. Smotanu znovu zohrejte a malé množstvo vmiešajte do vajec s cukrom. Až potom primiešajte zvyšnú vajcovú zmes, aby sa vám nezrazila.
Krok 3
Znovu dajte na sporák a zohrievajte pri nízkej teplote. Neustále miešajte. Zohrievajte, kým sa krém nezačne prichytávať na varešku. Pozor, aby nezačal vrieť!
Krok 4
Zo zvyšnej smotany vyšľahajte šľahačku. Zamiešajte ju do krému a dajte do zmrzlinovača zmraziť. Zmrzlinu môžete mraziť aj v mrazničke. Nalejte ju do širšej nízkej nádoby a opakovane počas mrazenia premiešavajte, aby sa nevytvorili ľadové kryštáliky.