Rýchla pochúťka: Jednoduchý recept na bryndzové koláčiky
2. 4. 2025, 6:01

Video Player is loading.
Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Aha, kde sme ich navarili!Zdroj: NMH
Overený recept
Tieto malé bryndzové koláčiky sú skvelou voľbou, keď čakáte návštevu a roboty, ktorá vás ešte čaká, je až príliš veľa. Ich príprava je totižto jednoduchá a nezaberie veľa času. Koláčiky sa dajú pripraviť ako do malých formičiek, tak aj do jednej veľkej formy.

Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo
Bryndza je nielen chutná a tradičná, ale aj veľmi výživná a prospešná pre zdravie. Doprajte si ju napríklad v našich bryndzových koláčikoch.
Bryndzové koláčiky
30 min (príprava+pečenie) / 8 porcií
INGREDIENCIE
- 250 g čerstvá bryndza
- 250 ml kyslej smotany
- 3 ks tenšej mladej cibuľky aj s cíbikmi
- 1 balenie lístkového cesta
- 3 ks vajce
- Slanina
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- Soľ
- Čerstvo namleté korenie
- Zväzok čerstvej pažítky
- Trošku masla na vymastenie foriem
POSTUP
- Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov. Formičky vytrieme maslom (príp. jednu veľkú formu) a vystelieme lístkovým cestom (aj okraje). Spodok cesta popicháme vidličkou. Pripravíme si plnku.
- Bryndzu poriadne vymiešame so smotanou. Pridáme mletú papriku, korenie, soľ, umytú a nakrájanú cibuľku. Všetko poriadne premiešame a po jednom pridáme vajíčka. Ďalšie pridáme vždy vtedy, keď je predošlé poriadne rozmiešané s bryndzovo-smotanovou zmesou.
- Pripravenú plnku nalejeme do formičiek alebo formy. Pri formičkách je najlepšie použiť lyžicu. Plnku nedávame až po okraj formičiek.
- Vložíme do rúry a necháme piecť cca 10 minút. Zatiaľ si nakrájame slaninku
na malé kúsky. - Po desiatich minútach otvoríme rúru a vrch koláčikov posypeme slaninkou a dáme znova piecť na ďalších 10 minút. Keď sú koláčiky už krásne zlaté na povrchu, vytiahneme ich rúry a necháme chvíľku odstáť.
- Posypeme nasekanou pažítkou a podávame.
Autor článku
Výber pre vás
Reklama