Reklama

Rýchla pochúťka: Jednoduchý recept na bryndzové koláčiky

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: Aha, kde sme ich navarili!
    Zdroj: NMH

    Overený recept

    Tieto malé bryndzové koláčiky sú skvelou voľbou, keď čakáte návštevu a roboty, ktorá vás ešte čaká, je až príliš veľa. Ich príprava je totižto jednoduchá a nezaberie veľa času. Koláčiky sa dajú pripraviť ako do malých formičiek, tak aj do jednej veľkej formy.

    Bryndza je nielen chutná a tradičná, ale aj veľmi výživná a prospešná pre zdravie. Doprajte si ju napríklad v našich bryndzových koláčikoch.

    Zdroj: Nina Smiešna / Dobré jedlo

    Bryndza je nielen chutná a tradičná, ale aj veľmi výživná a prospešná pre zdravie. Doprajte si ju napríklad v našich bryndzových koláčikoch.

    Bryndzové koláčiky

    30  min (príprava+pečenie) / 8 porcií
    INGREDIENCIE

    • 250 g čerstvá bryndza
    • 250 ml kyslej smotany 
    • 3 ks tenšej mladej cibuľky aj s cíbikmi
    • 1 balenie lístkového cesta
    • 3 ks vajce
    • Slanina
    • 2 lyžičky mletej sladkej papriky
    • Soľ
    • Čerstvo namleté korenie
    • Zväzok čerstvej pažítky
    • Trošku masla na vymastenie foriem

    POSTUP

    1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov. Formičky vytrieme maslom (príp. jednu veľkú formu) a vystelieme lístkovým cestom (aj okraje). Spodok cesta popicháme vidličkou. Pripravíme si plnku.
    2. Bryndzu poriadne vymiešame so smotanou. Pridáme mletú papriku, korenie, soľ, umytú a nakrájanú cibuľku. Všetko poriadne premiešame a po jednom pridáme vajíčka. Ďalšie pridáme vždy vtedy, keď je predošlé poriadne rozmiešané s bryndzovo-smotanovou zmesou.
    3. Pripravenú plnku nalejeme do formičiek alebo formy. Pri formičkách je najlepšie použiť lyžicu. Plnku nedávame až po okraj formičiek.
    4. Vložíme do rúry a necháme piecť cca 10 minút. Zatiaľ si nakrájame slaninku
      na malé kúsky.
    5. Po desiatich minútach otvoríme rúru a vrch koláčikov posypeme slaninkou a dáme znova piecť na ďalších 10 minút. Keď sú koláčiky už krásne zlaté na povrchu, vytiahneme ich rúry a necháme chvíľku odstáť.
    6. Posypeme nasekanou pažítkou a podávame.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Nina Smiešna

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo miluje odmalička a prácu v Dobrom jedle si vysnívala už dávno. Lásku k jedlu a písaniu spojila do jedného a teší sa na všetky chuťovky, ktoré si vďaka nej prečítate. Rada skúša nové recepty, nebojí sa netradičných kombinácií a nikdy nepohrdne šálkou kvalitnej kávy. Gastronómia ju vždy priťahovala, niekoľko rokov sa venovala pečeniu v pekárni a v kuchyni trávi i dnes najviac času.
    Reklama