Rozprávková malinová torta a ešte aj skvelo chutí
24. 7. 2019, 11:56 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:20)

Zdroj: Dušan Křístek
Rozprávková malinová torta a ešte aj skvelo chutí
- Dĺžka prípravy (min): 200
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 6 ks bielkov
- 1 štipka soli
- 300 g krupicového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica maizeny
Na plnku:
- 350 g malín
- 300 ml mlieka
- 1 ks malinový puding v prášku
- 120 g práškového cukru
- 2 lyžice krupicového cukru
- 3-4 ks plátky želatíny
- 100 g mascarpone
- 60 ml vyšľahanej smotany
Na ozdobenie:
- 100 g malín
- 1 ks lístky mäty
- 1 ks práškový cukor
Postup
Krok 1
Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Pridáme citrónovú šťavu, po častiach pridávame krupicový cukor a spolu znova vyšľaháme do tuha. Pridáme maizenu a zľahka premiešame. Snehové cesto rozotrieme na dva plechy veľkosti okrúhlej tortovej formy. Vložíme do mierne vyhriatej rúry a pri teplote 90 stupňov Celzia sušíme 150-180 minút.
Krok 2
250 g malín zasypeme práškovým cukrom, premiešame a necháme 15 minút odstáť. Potom ich rozmixujeme, prepasírujeme, prilejeme mlieko, pridáme krupicový cukor, malinový puding a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.
Krok 3
Do vychladnutého pudingu vmiešame mascarpone s napučanou želatínou, a vyšľahanú šľahačku. Na jednu časť usušeného snehového cesta natrieme plnku, uložíme zvyšné maliny a prikryjeme druhým snehovým cestom. Naplnenú tortu odložíme na pár hodín do chladničky. Potom ju pokrájame, posypeme práškovým cukrom, ozdobíme malinami a lístkami mäty.