Reklama

Rozprávková malinová torta a ešte aj skvelo chutí

Dušan Křístek

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Rozprávková malinová torta a ešte aj skvelo chutí

  • Dĺžka prípravy (min): 200
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 6 ks bielkov
  • 1 štipka soli
  • 300 g krupicového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica maizeny

Na plnku:

  • 350 g malín
  • 300 ml mlieka
  • 1 ks malinový puding v prášku
  • 120 g práškového cukru
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 3-4 ks plátky želatíny
  • 100 g mascarpone
  • 60 ml vyšľahanej smotany

Na ozdobenie:

  • 100 g malín
  • 1 ks lístky mäty
  • 1 ks práškový cukor

Postup

Krok 1

Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Pridáme citrónovú šťavu, po častiach pridávame krupicový cukor a spolu znova vyšľaháme do tuha. Pridáme maizenu a zľahka premiešame. Snehové cesto rozotrieme na dva plechy veľkosti okrúhlej tortovej formy. Vložíme do mierne vyhriatej rúry a pri teplote 90 stupňov Celzia sušíme 150-180 minút.

Krok 2

250 g malín zasypeme práškovým cukrom, premiešame a necháme 15 minút odstáť. Potom ich rozmixujeme, prepasírujeme, prilejeme mlieko, pridáme krupicový cukor, malinový puding a uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť.

Krok 3

Do vychladnutého pudingu vmiešame mascarpone s napučanou želatínou, a vyšľahanú šľahačku. Na jednu časť usušeného snehového cesta natrieme plnku, uložíme zvyšné maliny a prikryjeme druhým snehovým cestom. Naplnenú tortu odložíme na pár hodín do chladničky. Potom ju pokrájame, posypeme práškovým cukrom, ozdobíme malinami a lístkami mäty.