objednať časopis
všetky kategórie

Recepty z CVIKLY: Super BORŠČ, svieži KOLÁČ, lahodná NÁTIERKA a aj...

ČOKOLÁDOVO-CVIKLOVÁ TORTIČKA S ORECHMI

ČOKOLÁDOVO-CVIKLOVÁ TORTIČKA S ORECHMI
ČOKOLÁDOVO-CVIKLOVÁ TORTIČKA S ORECHMI
Zdroj: Laura Witteková

12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

  • 120 g kvalitnej horkej čokolády
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 40 ml repkového oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 balíček škoricového cukru
  • 2 menšie buľvy cvikly
  • zmes orechov (vlašské, lieskové, para a kešu orechy, mandle)
  • maslo na vymastenie a múka na vysypanie plechu

NA POLEVU:

  • 60 g čokolády na varenie
  • 50 ml sladkej smotany

Postup:

  1. Čokoládu nalámte na menšie kusy a vo vodnom kúpeli nechajte roztopiť. Vajcia vyšľahajte s trstinovým cukrom a olejom do peny. Múku preosejte s kypriacim práškom, pridajte škoricový cukor a vmiešajte k vyšľahaným vajciam.
  2. Do mierne vychladnutej čokolády pridajte očistené, rozmixované cvikly (kúsok si nechajte, nakrájajte na tenké plátky a rýchlo opečte – použijete ich ako dekoráciu) a hmotu primiešajte do cesta. Cesto vlejte do vymastenej okrúhlej formy s priemerom 23 cm, vysypanej múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
  3. Na prípravu polevy nalámte čokoládu a zalejte ju horúcou smotanou. Miešajte, kým poleva nie je jemná a hladká. Rozlejte ju na vychladnutý koláč a posypte zmesou nahrubo nasekaných orechov. Do stredu tortičky uložte opečené tenké plátky cvikly a servírujte.

Cviklové recepty pokračujú na ďalšej strane >>>