objednať časopis
všetky kategórie

Naše recepty na jedlá z cvikle vám určite zachutia. Na nákupný zoznam si preto napíšte niekoľko kíl cvikle a spravte si cviklové hody!

ZAPEKANÁ CVIKLA S PAŠTRNÁKOM A ROZMARÍNOM

ZAPEKANÁ CVIKLA S PAŠTRNÁKOM A ROZMARÍNOM
ZAPEKANÁ CVIKLA S PAŠTRNÁKOM A ROZMARÍNOM
Zdroj: Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 65 MINÚT

Potrebujete:

  • 500 g cvikly
  • 400 g paštrnáka
  • 300 ml sladkej smotany
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 strúčiky cesnaku
  • pár vetvičiek rozmarínu
  • 1 pomaranč
  • morská soľ
  • mleté biele korenie
  • pečené mäso

Postup:

  1. Cviklu s paštrnákom ošúpte a nakrájajte na kolieska. Uložte na dno plytkého pekáča.
  2. Do hrnca vlejte sladkú smotanu, crème fraîche, očistený a prelisovaný cesnak, 1 rozmarínovú vetvičku, kôru z dobre umytého pomaranča, 1 lyžičku morskej soli a korenie. Nechajte prejsť varom.
  3. Ochutenú horúcu smotanu prelejte cez cviklu s paštrnákom. Mierne zatlačte, aby sa zelenina ponorila pod smotanu. Navrch položte dve vetvičky rozmarínu, zakryte alobalom a pečte 45 minút pri teplote 190 °C. Potom odokryte a dopekajte ešte 20 minút.

Cviklové recepty pokračujú na ďalšej strane >>>