ZAPEKANÁ CVIKLA S PAŠTRNÁKOM A ROZMARÍNOM
ZAPEKANÁ CVIKLA S PAŠTRNÁKOM A ROZMARÍNOM
Zdroj: Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 65 MINÚT
Potrebujete:
- 500 g cvikly
- 400 g paštrnáka
- 300 ml sladkej smotany
- 200 ml crème fraîche
- 3 strúčiky cesnaku
- pár vetvičiek rozmarínu
- 1 pomaranč
- morská soľ
- mleté biele korenie
- pečené mäso
Postup:
- Cviklu s paštrnákom ošúpte a nakrájajte na kolieska. Uložte na dno plytkého pekáča.
- Do hrnca vlejte sladkú smotanu, crème fraîche, očistený a prelisovaný cesnak, 1 rozmarínovú vetvičku, kôru z dobre umytého pomaranča, 1 lyžičku morskej soli a korenie. Nechajte prejsť varom.
- Ochutenú horúcu smotanu prelejte cez cviklu s paštrnákom. Mierne zatlačte, aby sa zelenina ponorila pod smotanu. Navrch položte dve vetvičky rozmarínu, zakryte alobalom a pečte 45 minút pri teplote 190 °C. Potom odokryte a dopekajte ešte 20 minút.
Cviklové recepty pokračujú na ďalšej strane >>>