Recept na šťavnatý obrátený koláč musíte vyskúšať: TART TATIN S BROSKYŇAMI nemá chybu!
26. 6. 2024, 13:33 (aktualizované: 26. 6. 2024, 13:34)
Reklama
Broskyne sú vďačné ovocie nielen na konzumáciu a zaváranie, ale aj na pečenie. V obrátenom koláči TART TATIN ich budete milovať! Vyskúšajte ho upiecť podľa videoreceptu od našej cukrárky Veroniky.
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
37 fotografiíPrejsť do galérie
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Broskyňový tart tatin so saturejkou.
TART TATIN S BROSKYŇAMI A SATUREJKOU
10 porcií, príprava 20 minút, pečenie 45-50 minút
Potrebujete:
- 170 g masla izbovej teploty
- 50 g trstinového cukru
- 3-4 broskyne
- 100 g krupicového cukru
- ½ lyžičky nasekanej saturejky
- 1 vajce L
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 ¼ lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
- 150 g hladkej múky
- 125 ml mlieka
- medovka na ozdobenie
POSTUP:
- Jednu lyžicu masla roztopte a rozotrite ho po celej ploche formy s priemerom 22 cm. Formu vysypte trstinovým cukrom, zvyšok cukru rovnomerne vysypte na dno formy. Na dno formy poukladajte nakrájané broskyne.
- V mise vyšľahajte zvyšné maslo s krupicovým cukrom do svetlej peny. Pridajte na drobno nesekanú saturejku, vajce, vanilkový extrakt a zapracujte. V druhej mise premiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. Suché suroviny pridajte k maslovo-vajíčkovej zmesi a premiešajte. Nakoniec pridajte mlieko a zamiešajte.
- Zmes vylejte na broskyne pripravené vo forme, rovnomerne rozotrite a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte 45-50 minút. Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom vyklopte na servírovací tanier. Podávajte ozdobené lístkami medovky.