Reklama

Recept na šťavnatý obrátený koláč musíte vyskúšať: TART TATIN S BROSKYŇAMI nemá chybu!

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Broskyne sú vďačné ovocie nielen na konzumáciu a zaváranie, ale aj na pečenie. V obrátenom koláči TART TATIN ich budete milovať! Vyskúšajte ho upiecť podľa videoreceptu od našej cukrárky Veroniky.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Broskyňový tart tatin so saturejkou.

TART TATIN S BROSKYŇAMI A SATUREJKOU

10 porcií, príprava 20 minút, pečenie 45-50 minút

Potrebujete:

  • 170 g masla izbovej teploty
  • 50 g trstinového cukru
  • 3-4 broskyne
  • 100 g krupicového cukru
  • ½ lyžičky nasekanej saturejky
  • 1 vajce L
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 ¼ lyžička kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 150 g hladkej múky
  • 125 ml mlieka
  • medovka na ozdobenie

POSTUP:

  1. Jednu lyžicu masla roztopte a rozotrite ho po celej ploche formy s priemerom 22 cm. Formu vysypte trstinovým cukrom, zvyšok cukru rovnomerne vysypte na dno formy. Na dno formy poukladajte nakrájané broskyne.
  2. V mise vyšľahajte zvyšné maslo s krupicovým cukrom do svetlej peny. Pridajte na drobno nesekanú saturejku, vajce, vanilkový extrakt a zapracujte. V druhej mise premiešajte múku, kypriaci prášok a soľ. Suché suroviny pridajte k maslovo-vajíčkovej zmesi a premiešajte. Nakoniec pridajte mlieko a zamiešajte.
  3. Zmes vylejte na broskyne pripravené vo forme, rovnomerne rozotrite a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte 45-50 minút. Nechajte 10 minút chladnúť vo forme a potom vyklopte na servírovací tanier. Podávajte ozdobené lístkami medovky.

Autori článku

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.