PERNÍKOVÝ KOLÁČ Z JEDNEJ MISKY bude na plechu skôr, než sa rúra rozpáli: Bude voňať celý dom!
22. 11. 2022, 14:51 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Anza
Reklama
Už sa tešíte na Vianoce a sladké dobroty, ktoré k nim patria? Tak zapnite rúru a skôr. než bude rozpálená budete mať tento voňavý perníkový koláč na plechu. Všetko potrebné isto nájdete doma.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 7
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Na cesto:
- 400 g polohrubej múky
- 7 lyžíc tekutého medu
- 1 lyžica mletej škorice
- 1 lyžica perníkového korenia
- 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
- 2 lyžice kakaa
- 500 ml mlieka
- 150 ml oleja
- 1 ks vajce
- 1 balíček vanilínového cukru";i:10;s:32:"60 g najemno nasekaných orechov";i:11;s:38:"30 g nakrájaných sušených brusníc";i:12;s:42:"2 lyžice nastrúhanej pomarančovej kôry
Na potretie:
- 1 ks malinový lekvár
- 150 g čokoládovej polevy
Postup
Krok 1
Do misy dajte preosiatu múku s kakaom, mletú škoricu, perníkové korenie, kypriaci prášok a vanilínový cukor. Prilejte mlieko, olej, pridajte vajce, tekutý med a premiešajte. Vmiešajte nasekané orechy, brusnice a pomarančovú kôru.
Krok 2
Hlbší plech na pečenie s rozmermi 54x34 cm vyložte papierom na pečenie, rozotrite doň cesto a vo vyhriatej rúre na 180°C pečte asi 40 minút. Po vychladnutí papier odstráňte, povrch koláča potrite malinovým džemom, polejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť.