Reklama

PERNÍKOVÝ KOLÁČ Z JEDNEJ MISKY bude na plechu skôr, než sa rúra rozpáli: Bude voňať celý dom!

Anza

Zdroj: Anza

Reklama

Už sa tešíte na Vianoce a sladké dobroty, ktoré k nim patria? Tak zapnite rúru a skôr. než bude rozpálená budete mať tento voňavý perníkový koláč na plechu. Všetko potrebné isto nájdete doma.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 7
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na cesto:

  • 400 g polohrubej múky
  • 7 lyžíc tekutého medu
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 1 lyžica perníkového korenia
  • 1 balíček kypriaceho prášku do perníka
  • 2 lyžice kakaa
  • 500 ml mlieka
  • 150 ml oleja
  • 1 ks vajce
  • 1 balíček vanilínového cukru";i:10;s:32:"60 g najemno nasekaných orechov";i:11;s:38:"30 g nakrájaných sušených brusníc";i:12;s:42:"2 lyžice nastrúhanej pomarančovej kôry

Na potretie:

  • 1 ks malinový lekvár
  • 150 g čokoládovej polevy

Postup

Krok 1

Do misy dajte preosiatu múku s kakaom, mletú škoricu, perníkové korenie, kypriaci prášok a vanilínový cukor. Prilejte mlieko, olej, pridajte vajce, tekutý med a premiešajte. Vmiešajte nasekané orechy, brusnice a pomarančovú kôru.

Krok 2

Hlbší plech na pečenie s rozmermi 54x34 cm vyložte papierom na pečenie, rozotrite doň cesto a vo vyhriatej rúre na 180°C pečte asi 40 minút. Po vychladnutí papier odstráňte, povrch koláča potrite malinovým džemom, polejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť.