Reklama

Recept na výborné PISTÁCIOVÉ COOKIES: V cukrárni také nenájdete

Pistáciové cookies.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pistáciové cookies sú nenáročné na prípravu a pritom sú tak lahodné. Krémová čiapočka im dodá šmrnc! Vyskúšajte jednoduchý recept od našej cukrárky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vianočná Sladká výzva: Veronika Bušová pozýva piecť jej recept!

    Pistáciové cookies s krémovou čiapočkou sa isto zaradia medzi vaše obľúbené jednoduché recepty. Naša cukrárka pre vás pripravila ďalší recept, ktorý ohúri vás, vašich domácich maškrtníkov i vašich hostí.

    PISTÁCIOVÉ COOKIES

    20 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 13 AŽ 16 MINÚT

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 230 g masla
    • 100 g krupicového cukru
    • 2 lyžičky vanilkovej pasty
    • 80 g medu
    • 1 žĺtok L
    • 270 g hladkej múky
    • štvrť lyžičky mletého kardamómu
    • štvrť lyžičky soli
    • 100 g nasekaných pistácií

    Na ozdobenie a krém:

    • 60 g masla
    • 2 lyžice práškového cukru
    • 100 g pistáciovej pasty

    POSTUP:

    1. Zmäknuté maslo s cukrom, vanilkovou pastou a medom vyšľahajte na svetlú penu. Pridajte žĺtok, preosiatu múku s kardamómom, so soľou a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke aspoň hodinu oddychovať.
    2. Z cesta odoberajte kúsky cesta vo veľkosti vlašského orecha a tvarujte guľôčky. Jemne ich zatlačte do pistácií, aby sa pokryla polovica každej guľôčky, potom položte pistáciovou stranou nahor na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti približne 5 cm od seba.
    3. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 8 minút. Vyberte z rúry a zatlačte dno malého pohárika do stredu každého koláčika, aby ste urobili okrúhlu priehlbinu. Vráťte plech do rúry a dopečte ešte 5 až 8 minút, tak aby okraje koláčikov získali zlatú farbu. Nechajte vychladnúť.
    4. Na krém vyšľahajte maslo s cukrom do peny, pridajte pistáciovú pastu a opäť vyšľahajte. Krémom naplňte cukrárenské vrecko s ozdobnou špičkou a ozdobte vychladnuté sušienky. Naplnené sušienky skladujte na chladnom mieste.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.