Recept na výborné PISTÁCIOVÉ COOKIES: V cukrárni také nenájdete
27. 11. 2024, 19:01

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Reklama
Pistáciové cookies sú nenáročné na prípravu a pritom sú tak lahodné. Krémová čiapočka im dodá šmrnc! Vyskúšajte jednoduchý recept od našej cukrárky.
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
23 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Vianočná Sladká výzva: Veronika Bušová pozýva piecť jej recept!Pistáciové cookies s krémovou čiapočkou sa isto zaradia medzi vaše obľúbené jednoduché recepty. Naša cukrárka pre vás pripravila ďalší recept, ktorý ohúri vás, vašich domácich maškrtníkov i vašich hostí.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Pistáciové cookies.
PISTÁCIOVÉ COOKIES
20 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 13 AŽ 16 MINÚT
Potrebujete:
Na cesto:
- 230 g masla
- 100 g krupicového cukru
- 2 lyžičky vanilkovej pasty
- 80 g medu
- 1 žĺtok L
- 270 g hladkej múky
- štvrť lyžičky mletého kardamómu
- štvrť lyžičky soli
- 100 g nasekaných pistácií
Na ozdobenie a krém:
- 60 g masla
- 2 lyžice práškového cukru
- 100 g pistáciovej pasty
POSTUP:
- Zmäknuté maslo s cukrom, vanilkovou pastou a medom vyšľahajte na svetlú penu. Pridajte žĺtok, preosiatu múku s kardamómom, so soľou a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chladničke aspoň hodinu oddychovať.
- Z cesta odoberajte kúsky cesta vo veľkosti vlašského orecha a tvarujte guľôčky. Jemne ich zatlačte do pistácií, aby sa pokryla polovica každej guľôčky, potom položte pistáciovou stranou nahor na plech vyložený papierom na pečenie vo vzdialenosti približne 5 cm od seba.
- Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 8 minút. Vyberte z rúry a zatlačte dno malého pohárika do stredu každého koláčika, aby ste urobili okrúhlu priehlbinu. Vráťte plech do rúry a dopečte ešte 5 až 8 minút, tak aby okraje koláčikov získali zlatú farbu. Nechajte vychladnúť.
- Na krém vyšľahajte maslo s cukrom do peny, pridajte pistáciovú pastu a opäť vyšľahajte. Krémom naplňte cukrárenské vrecko s ozdobnou špičkou a ozdobte vychladnuté sušienky. Naplnené sušienky skladujte na chladnom mieste.