Reklama

Vyskúšajte náš výborný RECEPT na MAKOVÝ ZÁVIN: S tvarohom je ešte chutnejší!

Makový závin.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tradičný makový závin bude ešte lahodnejší, ak pripravíte cesto z tvarohu. Recept od našej cukrárky Veroniky si určite zamilujete!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tvarohové KOLÁČE ako sen: Z tých kombinácií chutí sa roztopíte!

    MAKOVÝ ZÁVIN

    2 ZÁVINY, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT, CHLADENIE
    Potrebujete:
    Na cesto:
        • 190 g hladkej múky
        • 100 g hrubej múky
        • 1 vajce + 1 na potretie
        • 75 g rastlinného oleja
        • 125 g jemného tučného tvarohu
        • 20 g trstinového cukru
        • 1 lyžička kypriaceho prášku
        • štipka soli
        • 30 ml mlieka

    Na náplň:
        • 300 ml mlieka
        • 40 g trstinového cukru
        • 200 g maku
        • 2 lyžice slivkového lekváru

    POSTUP:

    1.  V mise zmiešajte obe múky, pridajte vajce, olej, tvaroh, cukor, kypriaci prášok, soľ a mlieko. Vypracujte hladké cesto, ktoré zabaľte do fólie a nechajte hodinu odpočívať v chladničke.

    2. Zatiaľ si uvarte náplň. Mlieko s cukrom priveďte pod bod varu, pridajte mak, varte ešte minútu a odstavte. Pridajte lekvár, dobre rozmiešajte a nechajte vychladnúť.

    3. Oddýchnuté cesto rozdeľte na dve polovice. Prvú polovicu cesta rozvaľkajte na obdĺžnik, potrite polovicou náplne a zaviňte. Takto postupujte aj s druhou polovicou cesta. Oba záviny preložte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ich rozšľahaným vajíčkom, popichajte špajdľou a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte 35 až 40 minút.

    4. Po upečení nechajte vychladnúť a potom už iba stačí posypať práškovým cukrom a podávať s dobrou kávičkou.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.