Reklama

Raňajková kaša trochu inak: Krúpová s pošírovanými hruškami je výborná pre vaše bruško

Krúpová kaša s pošírovanými hruškami.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Krúpová kaša s pošírovanými hruškami je skvelým spôsobom, ako si dopriať raňajky, ktoré sú chutné, výživné a prospešné pre vaše telo. Vyskúšajte náš recept.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ovsené vločky na raňajky? Pozor! Kedy treba užiť vápnik, aby sa uložil do kostí?

    Krúpová kaša s pošírovanými hruškami je výživné a chutné raňajkové jedlo, ktoré je ideálne na štart dňa. Kaše sú všeobecne skvelou voľbou na raňajky, pretože sú ľahko stráviteľné, zasýtia na dlhší čas a dodajú telu potrebnú energiu. Navyše, obsahujú vlákninu, ktorá podporuje trávenie a stabilizuje hladinu cukru v krvi.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Krúpová kaša s pošírovanými hruškami.

    Krúpová kaša je v tomto smere výnimočná, pretože krúpy sú prirodzeným zdrojom komplexných sacharidov, vitamínov skupiny B a minerálov, ako je železo, horčík a zinok. Kombinácia jemnej krúpovej kaše s pošírovanými hruškami dodáva jedlu dokonalú harmóniu chutí. Hrušky sú prirodzene sladké a bohaté na vitamíny, pričom ich pošírovaním získajú jemnú textúru a výraznejšiu chuť. Poďte ju vyskúšať!

    KRÚPOVÁ KAŠA S POŠÍROVANÝMI HRUŠKAMI

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    Na pošírované hrušky:

    • 200 ml javorového sirupu
    • 500 ml vody
    • štipka soli
    • 4 hrušky

    Na krémovú kašu:

    • 200 g pšeničných krúp
    • 400 ml kokosovej smotany
    • 200 ml kokosového mlieka
    • soľ
    • pol lyžičky mletého badiánu
    • malinový džem
    • mandle
    • semiačka chia

    POSTUP:

    1. Začnite hruškami. Do hrnca dajte javorový sirup, vodu, soľ a očistené hrušky nakrájané na hrubšie plátky. Priveďte do varu, teplotu znížte a varte 15 minút. Hrušky by mali zmäknúť, ale nesmú sa rozpadať.
    2. Hrušky vyberte a tekutinu nechajte zredukovať na polovicu. Do vzniknutého sirupu vložte hrušky a nechajte vychladnúť.
    3. Na kašu vsypte vopred namočené krúpy do hrnca, pridajte kokosovú smotanu, mlieko, štipku soli, badián a na strednej teplote varte, kým krúpy nebudú jemne rozvarené. Ak sa tekutina odparuje, dolejte mlieko.
    4. Uvarenú kašu naservírujte do misiek, navrch poukladajte plátky hrušiek, polejte sirupom a pridajte kyselkavý malinový džem. Ozdobte nasekanými mandľami a semiačkami chia.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.