Reklama

POHÁNKOVO-zeleninový nákyp: Nesklame chuťou ani vitamínmy

nakyp

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Rýchly obed alebo večera, ktorá nezaťaží trávenie.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujete:

  • 400 g mrazenej miešanej zeleniny
  • 100 g pohánky
  • 30 g mozzarelly
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 ks cesnakový olej
  • 2-3 ks vajcia
  • 30 g strúhanky
  • 1 ks cibuľu
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:23:"1 ks grilovacie korenie

Postup

Krok 1

Pohánku uvarte v osolenej vode do mäkka. Na malom množstve oleja speňte nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridajte mrazenú zeleninu, osoľte, opečte a odstavte.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    5 neokukaných tipov ako z potravín vyťažiť čo najviac živín

    Krok 2

    Po vychladnutí pridajte vychladnutú pohánku, prelisované strúčiky cesnaku, žĺtky, kúsky mozzarelly, smotanu a preosiatu strúhanku. Ochuťte mletým čiernym korením, grilovacím korením, vmiešajte do tuha vyšľahaný sneh z bielkov a premiešajte.

    Krok 3

    Hlbšiu zapekaciu misu vymastite, vysypte strúhankou, naplňte masou a vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C pečte asi 40 minút. Po vychladnutí pokrájajte. Podávajte s varenými zemiakmi a posypte žeruchou.