POHÁNKOVO-zeleninový nákyp: Nesklame chuťou ani vitamínmy
13. 5. 2021, 15:27 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:24)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Rýchly obed alebo večera, ktorá nezaťaží trávenie.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujete:
- 400 g mrazenej miešanej zeleniny
- 100 g pohánky
- 30 g mozzarelly
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 ks cesnakový olej
- 2-3 ks vajcia
- 30 g strúhanky
- 1 ks cibuľu
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie";i:10;s:23:"1 ks grilovacie korenie
Postup
Krok 1
Pohánku uvarte v osolenej vode do mäkka. Na malom množstve oleja speňte nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridajte mrazenú zeleninu, osoľte, opečte a odstavte.

Video Player is loading.
5 neokukaných tipov ako z potravín vyťažiť čo najviac živínKrok 2
Po vychladnutí pridajte vychladnutú pohánku, prelisované strúčiky cesnaku, žĺtky, kúsky mozzarelly, smotanu a preosiatu strúhanku. Ochuťte mletým čiernym korením, grilovacím korením, vmiešajte do tuha vyšľahaný sneh z bielkov a premiešajte.
Krok 3
Hlbšiu zapekaciu misu vymastite, vysypte strúhankou, naplňte masou a vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C pečte asi 40 minút. Po vychladnutí pokrájajte. Podávajte s varenými zemiakmi a posypte žeruchou.