Reklama

PERNÍKOVÉ CRINKLES: Jednoduchý vianočný vegan recept od Surovej dcérky!

Vegan perníkové crinkles podľa receptu blogerky Surová dcérka.

Zdroj: archív Nikolety Kováčovej

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept na vegánske crinkles s perníkovým korením je veľmi jednoduchý. Koláčiky budú chutiť každému, kto má rád sladké, chrumkavé a voňavé Vianoce.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 5:05
Remaining Time 5:05
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Voňavé MEDOVÉ REZY: Recept na Vianoce od Timi Strnálovej

    Prečo "surová dcérka"?

    Volám sa Nikoleta Kováčová a môžete ma volať Surová dcérka. Od októbra 2013 som vegánka. Začala som skrz raw stravu, preto mi tu zostal aj prívlastok “surová”. Píše na svojom blogu známa blogerka a autorka Slovegán kuchárok Nikoleta Kováčová.

    Anketa

    Ste vegán alebo vegetarián?

    • Nie som, ale koláče bez vajec občas pečiem.72%
    • Som, poteším sa každému dobrému receptu.27%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Nikoleta je foodblogerka a vegánka už 10 rokov. Počas tohto času „zveganizovala“ veľa receptov a vydala tri kuchárky pod názvom Slovegán, ktoré obsahujú najviac tradičné Slovenské recepty vo vegánskej verzii. Či už ide o halušky, guláš, kačku, alebo ktorýkoľvek iný recept a dezert, ktorý vám napadne. Slovegán kuchárka sa stala bestsellerom a už roky pomáha ľuďom pri začiatkoch s vegánstvom alebo pri učení sa variť skutočne dobré jedlá. V Gourmet Academy pripravuje kurzy Slovegánskej kuchyne a kurzy vegánskeho odpaľovaného cesta. Na ďalšej strane nájdete jej recept na perníkové crinkles. Výbirný tip na vianočené pečenie!

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:57
    Remaining Time 0:57
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Dobré rady ako jednoducho pripravíte cesto na medovníky

      Zdroj: archív Nikolety Kováčovej

      Vegan perníkové crinkles podľa receptu foodblogerky Surová dcérka.

      Perníkové crinkles

      asi 20 kusov, príprava 15 minút + mrazenie, pečenie 15 minút

       

      POTREBUJETE:

      • 340 g hladkej múky
      • 240 g kryštálového cukru
      • 8 g kypriaceho prášku
      • 12 g perníkového korenia
      • 15 g kakaa
      • pol lyžičky soli 
      • 195 g jablkového pyré
      • 100 g repkového oleja
      • práškový a kryštálový cukor na obaľovanie

       

      POSTUP:

      1.  Suché ingrediencie zmiešajte. Pridajte zmiešané pyré, olej a vypracujte. Cesto dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.

      2.  Cesto rozdeľte na 35 g kúsky, vygúľajte v dlaniach guľky a dajte do mrazničky na 15 minút.

      3.  Zmrazené guľky obaľte v kryštálovom cukre, ktorý do nich zatlačte. Potom obaľte v hrubšej vrstve práškového cukru.

      4. Pečte 12 až 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C – ohrev zhora a zdola, bez ventilátora. Vyberte ich, keď sa začnú tvoriť väčšie praskliny, aby sa príliš nevysušili.

      Autor článku

      Mária Abrahámová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!