PERNÍKOVÉ CRINKLES: Jednoduchý vianočný vegan recept od Surovej dcérky!
18. 11. 2024, 14:02

Zdroj: archív Nikolety Kováčovej
Recept na vegánske crinkles s perníkovým korením je veľmi jednoduchý. Koláčiky budú chutiť každému, kto má rád sladké, chrumkavé a voňavé Vianoce.
Zdroj: https://www.instagram.com/surovadcerka/
Zdroj: Nikoleta Kováčová
Zdroj: https://www.instagram.com/surovadcerka/
Galéria k článku

Prečo "surová dcérka"?
Volám sa Nikoleta Kováčová a môžete ma volať Surová dcérka. Od októbra 2013 som vegánka. Začala som skrz raw stravu, preto mi tu zostal aj prívlastok “surová”. Píše na svojom blogu známa blogerka a autorka Slovegán kuchárok Nikoleta Kováčová.
Anketa
Ste vegán alebo vegetarián?
- Nie som, ale koláče bez vajec občas pečiem.72%
- Som, poteším sa každému dobrému receptu.27%
Hlasovanie bolo ukončené
Zdroj: https://www.instagram.com/surovadcerka/
Foodblogerka Surová dcérka.
Nikoleta je foodblogerka a vegánka už 10 rokov. Počas tohto času „zveganizovala“ veľa receptov a vydala tri kuchárky pod názvom Slovegán, ktoré obsahujú najviac tradičné Slovenské recepty vo vegánskej verzii. Či už ide o halušky, guláš, kačku, alebo ktorýkoľvek iný recept a dezert, ktorý vám napadne. Slovegán kuchárka sa stala bestsellerom a už roky pomáha ľuďom pri začiatkoch s vegánstvom alebo pri učení sa variť skutočne dobré jedlá. V Gourmet Academy pripravuje kurzy Slovegánskej kuchyne a kurzy vegánskeho odpaľovaného cesta. Na ďalšej strane nájdete jej recept na perníkové crinkles. Výbirný tip na vianočené pečenie!

Zdroj: archív Nikolety Kováčovej
Vegan perníkové crinkles podľa receptu foodblogerky Surová dcérka.
Perníkové crinkles
asi 20 kusov, príprava 15 minút + mrazenie, pečenie 15 minút
POTREBUJETE:
- 340 g hladkej múky
- 240 g kryštálového cukru
- 8 g kypriaceho prášku
- 12 g perníkového korenia
- 15 g kakaa
- pol lyžičky soli
- 195 g jablkového pyré
- 100 g repkového oleja
- práškový a kryštálový cukor na obaľovanie
POSTUP:
-
Suché ingrediencie zmiešajte. Pridajte zmiešané pyré, olej a vypracujte. Cesto dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
-
Cesto rozdeľte na 35 g kúsky, vygúľajte v dlaniach guľky a dajte do mrazničky na 15 minút.
-
Zmrazené guľky obaľte v kryštálovom cukre, ktorý do nich zatlačte. Potom obaľte v hrubšej vrstve práškového cukru.
-
Pečte 12 až 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C – ohrev zhora a zdola, bez ventilátora. Vyberte ich, keď sa začnú tvoriť väčšie praskliny, aby sa príliš nevysušili.