Reklama

Perfektný recept na FAŠÍRKY S ČERVENOU KAPUSTOU: Sýte aj bez mäsa!

Fašírky s červenou kapustou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chutný recept na zeleninové fašírky si zaručene obľúbite. Sýte vegetariánske jedlo z červenej kapusty a zemiakov si pripravíte raz-dva.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    KOLOŽVÁRSKA KAPUSTA: Pripravte si gurmánsky zážitok u vás doma!
    Zdroj: Tatiana Kubicová

    Garantujeme vám, že mäso vám v nich chýbať nebude! Aj zeleninové fašírky môžu byť výživné a chutné. Poďte vyskúšať náš recept na fašírky červenej kapusty.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Fašírky s červenou kapustou.

    FAŠÍRKY S ČERVENOU KAPUSTOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, SMAŽENIE 15 MINÚT

    Potrebujete:

    Na fašírky:

    • 4 zemiaky
    • 1 šálka nastrúhanej červenej kapusty
    • 3 jarné cibuľky
    • 1 čili paprička
    • štvrť lyžičky garam masala korenia
    • pol lyžičky koriandrových semiačok
    • štvrť lyžičky mletej rímskej rasce
    • 1 lyžička mletej červenej papriky
    • soľ, korenie
    • olej

    Na tahini dip:

    • 2 strúčiky cesnaku
    • za hrsť čerstvého koriandru
    • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
    • 2 lyžice tahini pasty
    • 120 g hustého jogurtu
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Zemiaky ošúpte, nakrájajte a uvarte v osolenej vode. Sceďte ich a roztlačte na kašu. Do nej pridajte kapustu, jarné cibuľky nadrobno a čili podľa chuti. Vsypte koreniny, soľ, korenie a všetko dobre premiešajte.
    2. Ruky si potrite olejom a zo zmesi vytvarujte 8 až 10 menších fašírok, ktoré na panvici s olejom osmažíte z oboch strán.
    3. Podávajte s tahini dipom, ktorý pripravíte rozmixovaním všetkých surovín v mixéri.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.