PARENÉ lekvárové PIROHY s makovou posýpkou: Recept od tej najlepšej babičky
8. 2. 2021, 6:44 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:23)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
Recept, ktorý si zarámujete.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g polohrubej múky
- 1 lyžica (zarovnaná) sódy bikarbóny
- 250 ml acidofilného mlieka
- 1 štipka soli
- 1 ks vajce
- 200 g slivkového lekváru
- 1 ks rozpustené maslo na poliatie
- 150 g mletého maku
- 75 g práškového cukru
Postup
Krok 1
Múku zmiešame so sódou bikarbónou, pridáme acidofilné mlieko, soľ, vajce a vypracujeme polotuhé cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm.
Krok 2
Do stredu každého kolieska dáme kôpku lekváru, cesto preložíme a dobre zatlačíme.
Krok 3
Do kastróla s vodou dáme sitko na naparovanie, ktoré potrieme rozpusteným maslom, uložíme pirohy a paríme 10 minút.
Krok 4
Pirohy opatrne vyberieme. Na tanieri polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a cukrom.