Obložené bagetky: Tieto 4 nápady na jednohubky musíte na Silvestra prichystať!
29. 12. 2024, 6:02 (aktualizované: 3. 1. 2025, 13:05)

Zdroj: Dobré jedlo/Veronika Čopíková Lenivá kuchárka
Poďte vyskúšať štyri chutné recepty na obložené bagetky, ktoré sú ideálne na pohostenie pre návštevu.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Veronika Čopíková, známa ako foodblogerka Lenivá kuchárka, Dobrému jedlu venovala hneď štyri chutné recepty na obložené bagetky. Vyskúšajte jej nápady na pohostenie, ktorým zaručene ohúrite každú návštevu!
Zdroj: Dobré jedlo/Veronika Čopíková Lenivá kuchárka
Obložené bagetky.
BAGETKY S ÚDENÝM LOSOSOM
1 BAGETA, PRÍPRAVA 10 MINÚT
Potrebujete:
- 1 francúzska alebo celozrnná bageta
- 200 g smotanového o syra (cream cheese)
- kôra z biocitróna
- soľ, mleté čierne korenie
- 100 až 150 g údeného lososa
- sezamové semienka
- čerstvá pažítka
POSTUP:
Bagetu nakrájajte na 1 cm hrubé plátky. Syr ochuťte čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou a korením. Dobre premiešajte a natrite v hrubšej vrstve na bagetu. Navrch položte plátok lososa, ozdobte sezamovými semienkami a nasekanou pažítkou.
BAGETKY S OLIVAMI
1 BAGETA, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Potrebujete:
- panenský olivový olej
- kôra z polovice biocitróna
- jalapeño paprička (nemusí byť)
- 2 vetvičky čerstvého tymianu
- 200 g olív bez kôstky
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 francúzska alebo celozrnná bageta
- 200 g ricotty
POSTUP:
Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, pozdĺžne prekrojené jalapeño a tymian. Krátko zohrievajte na nízkom plameni. Pridajte olivy, premiešajte, osoľte a okoreňte. Zmes stiahnite zo sporáka a ochuťte citrónovou šťavou. Kolieska bagety natrite ricottou a ozdobte pripravenými olivami a kúskami citrónovej kôry.
BAGETKY CAPRESE
1 BAGETA, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Potrebujete:
- panenský olivový olej
- 400 g cherry paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- sušené oregano
- soľ a čierne korenie
- 1 francúzska alebo celozrnná bageta
- bazalkové pesto
- 250 g mozzarelly
- čerstvá bazalka
POSTUP:
Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte na štvrtky nakrájané cherry paradajky. Krátko opekajte, pridajte prelisované strúčiky cesnaku a ochuťte oreganom, soľou a korením. Kolieska bagety potrite pestom, uložte naň plátok mozzarelly a opečené paradajky. Ozdobte bazalkou. Kolieska bagety môžete pred vrstvením krátko opiecť na panvici, aby boli chrumkavé.
BAGETKY SO ŠAMPIŇÓNMI
1 BAGETA, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Potrebujete:
- panenský olivový olej
- plátok masla
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 1 väčšia cibuľa
- 1 lyžica sójovej omáčky
- soľ, mleté čierne korenie
- krémový balzamový ocot
- 1 francúzska alebo celozrnná bageta
- 200 g ricotty
POSTUP:
Na panvici zohrejte olej s maslom, pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a cibuľu. Za pravidelného premiešavania opečte do zlatohneda. Pridajte sójovú omáčku, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Panvicu stiahnite zo sporáka a huby dochuťte troškou balzamového octu. Kolieska bagety potrite hrubšou vrstvou ricotty a na ňu uložte opečenú cibuľu a šampiňóny.