Reklama

Obložené bagetky: Tieto 4 nápady na jednohubky musíte na Silvestra prichystať!

Obložené bagetky.

Zdroj: Dobré jedlo/Veronika Čopíková Lenivá kuchárka

Reklama
Dobroslava Brunovská

Dobroslava Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Poďte vyskúšať štyri chutné recepty na obložené bagetky, ktoré sú ideálne na pohostenie pre návštevu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Linda varí do 10 eur: Restované hovädzie mäso na ázijský spôsob

    Veronika Čopíková, známa ako foodblogerka Lenivá kuchárka, Dobrému jedlu venovala hneď štyri chutné recepty na obložené bagetky. Vyskúšajte jej nápady na pohostenie, ktorým zaručene ohúrite každú návštevu!

    BAGETKY S ÚDENÝM LOSOSOM

    1 BAGETA, PRÍPRAVA 10 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 francúzska alebo celozrnná bageta
    • 200 g smotanového o syra (cream cheese)
    • kôra z biocitróna
    • soľ, mleté čierne korenie
    • 100 až 150 g údeného lososa
    • sezamové semienka
    • čerstvá pažítka

    POSTUP:

    Bagetu nakrájajte na 1 cm hrubé plátky. Syr ochuťte čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou a korením. Dobre premiešajte a natrite v hrubšej vrstve na bagetu. Navrch položte plátok lososa, ozdobte sezamovými semienkami a nasekanou pažítkou.

     

    BAGETKY S OLIVAMI

    1 BAGETA, PRÍPRAVA 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • panenský olivový olej
    • kôra z polovice biocitróna
    • jalapeño paprička (nemusí byť)
    • 2 vetvičky čerstvého tymianu
    • 200 g olív bez kôstky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • 2 lyžice citrónovej šťavy
    • 1 francúzska alebo celozrnná bageta
    • 200 g ricotty

    POSTUP:

    Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nastrúhanú citrónovú kôru, pozdĺžne prekrojené jalapeño a tymian. Krátko zohrievajte na nízkom plameni. Pridajte olivy, premiešajte, osoľte a okoreňte. Zmes stiahnite zo sporáka a ochuťte citrónovou šťavou. Kolieska bagety natrite ricottou a ozdobte pripravenými olivami a kúskami citrónovej kôry.

    BAGETKY CAPRESE

    1 BAGETA, PRÍPRAVA 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • panenský olivový olej
    • 400 g cherry paradajok
    • 3 strúčiky cesnaku
    • sušené oregano
    • soľ a čierne korenie
    • 1 francúzska alebo celozrnná bageta
    • bazalkové pesto
    • 250 g mozzarelly
    • čerstvá bazalka

    POSTUP:

    Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte na štvrtky nakrájané cherry paradajky. Krátko opekajte, pridajte prelisované strúčiky cesnaku a ochuťte oreganom, soľou a korením. Kolieska bagety potrite pestom, uložte naň plátok mozzarelly a opečené paradajky. Ozdobte bazalkou. Kolieska bagety môžete pred vrstvením krátko opiecť na panvici, aby boli chrumkavé.

     

    BAGETKY SO ŠAMPIŇÓNMI

    1 BAGETA, PRÍPRAVA 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • panenský olivový olej
    • plátok masla
    • 250 g čerstvých šampiňónov
    • 1 väčšia cibuľa
    • 1 lyžica sójovej omáčky
    • soľ, mleté čierne korenie
    • krémový balzamový ocot
    • 1 francúzska alebo celozrnná bageta
    • 200 g ricotty

    POSTUP:

    Na panvici zohrejte olej s maslom, pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a cibuľu. Za pravidelného premiešavania opečte do zlatohneda. Pridajte sójovú omáčku, osoľte, okoreňte a dobre premiešajte. Panvicu stiahnite zo sporáka a huby dochuťte troškou balzamového octu. Kolieska bagety potrite hrubšou vrstvou ricotty a na ňu uložte opečenú cibuľu a šampiňóny.

    Autori článku

    Dobroslava Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Ťažko by spočítala, koľko jedál pre Dobré jedlo už navarila a napiekla. Rátajú sa na stovky, veď v Dobrom jedle pracuje už viac ako 16 rokov. Najradšej má slané jedlá, omáčky a slovenskú kuchyňu, hoci tá nehviezdi, a nikdy asi ani nebude, na gastronomickej scéne. Bryndza i kyslá kapusta sú podľa nej hotové poklady.

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.