Netreba po ne do fastfoodu ani kupovať polotovary: Najlepšie tortily sú domáce! (recept)
15. 10. 2017, 13:06 (aktualizované: 15. 7. 2024, 16:40)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Netreba po ne do fastfoodu ani kupovať polotovary. Super chutné tortily upečiete s vašimi hladošmi za pár minút. Naplníte ich ďalšími dobrotami a môžete rolovať.
Netreba po ne do fastfoodu ani kupovať polotovary. Super chutné tortily upečiete s vašimi hladošmi za pár minút. Naplníte ich ďalšími dobrotami a môžete rolovať.
Tortily plnené kuracím mäsom a zeleninou
- Do misy dajte 375 g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 180 ml horúcej vody, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku soli a vypracujte hladké cesto.
- Cesto rozdeľte na 6 častí, zakryte ich potravinárskou fóliou a nechajte 10 minút odpočívať.
- Každé cesto rozvaľkajte do kruhu a na rozpálenej panvici pečte 2-3 minúty z každej strany. Hneď zakryte čistou utierkou, aby neoschla a nestvrdla.
- 4 vykostené kuracie stehná potrite olivovým olejom, osoľte ich a okoreňte. Opečte na grilovacej panvici a nakrájajte na menšie kúsky.
- Na tatársku omáčku zmiešajte 4 lyžice jogurtu gréckeho typu, pol malej cibule, 1 malú kyslú uhorku, 1 lyžičku plnotučnej horčice, pol lyžičky cukru, soľ a korenie podľa chuti.
- Nastrúhajte 200 g tvrdého syra, nakrájajte uhorku a mrkvu na malé prúžky, paradajky na kolieska a natrhajte listový šalát.
- Tortilu naplňte podľa vlastnej chuti mäsom a zeleninou, pokvapkajte tatárskou omáčkou, zrolujte a môžete podávať.