Reklama

Netreba po ne do fastfoodu ani kupovať polotovary: Najlepšie tortily sú domáce! (recept)

Julko s Vilkom tortily
zbožňujú. O to viac, že
mamina Veronika im
vždy spravodlivo podelí
zodpovedné úlohy.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Netreba po ne do fastfoodu ani kupovať polotovary. Super chutné tortily upečiete s vašimi hladošmi za pár minút. Naplníte ich ďalšími dobrotami a môžete rolovať.

Netreba po ne do fastfoodu ani kupovať polotovary. Super chutné tortily upečiete s vašimi hladošmi za pár minút. Naplníte ich ďalšími dobrotami a môžete rolovať.

Tortily plnené kuracím mäsom a zeleninou

  1. Do misy dajte 375 g hladkej celozrnnej špaldovej múky, 180 ml horúcej vody, 4 lyžice olivového oleja, 1 lyžičku soli a vypracujte hladké cesto.
  2. Cesto rozdeľte na 6 častí, zakryte ich potravinárskou fóliou a nechajte 10 minút odpočívať.
  3. Každé cesto rozvaľkajte do kruhu a na rozpálenej panvici pečte 2-3 minúty z každej strany. Hneď zakryte čistou utierkou, aby neoschla a nestvrdla.
  4. 4 vykostené kuracie stehná potrite olivovým olejom, osoľte ich a okoreňte. Opečte na grilovacej panvici a nakrájajte na menšie kúsky.
  5. Na tatársku omáčku zmiešajte 4 lyžice jogurtu gréckeho typu, pol malej cibule, 1 malú kyslú uhorku, 1 lyžičku plnotučnej horčice, pol lyžičky cukru, soľ a korenie podľa chuti.
  6. Nastrúhajte 200 g tvrdého syra, nakrájajte uhorku a mrkvu na malé prúžky, paradajky na kolieska a natrhajte listový šalát.
  7. Tortilu naplňte podľa vlastnej chuti mäsom a zeleninou, pokvapkajte tatárskou omáčkou, zrolujte a môžete podávať.